Het laatste formule 1 nieuws

Perez tevreden na eerste testdag met Red Bull Racing op Silverstone

Perez tevreden na eerste testdag met Red Bull Racing op Silverstone

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez heeft zijn eerste testdag voor Red Bull Racing achter de rug. Op het circuit van Silverstone stapte de Mexicaan in een RB15, de Red Bull-creatie uit 2019. Woensdag mag Perez net als teamgenoot Max Verstappen de nieuwe RB16B aan de tand voelen.

Perez krijgt dit jaar zijn langverwachte kans bij een topteam in de Formule 1, nadat een eerder avontuur bij McLaren mislukte. Doordat de voorbereidingstijd op het nieuwe F1-seizoen zeer beperkt is, slechts anderhalve testdag per coureur in Bahrein, krijgt de Mexicaan extra testkilometers van Red Bull. Dat kan niet in de dinsdag gepresenteerde RB16B . Ieder team mag immers maar twee filmdagen per jaar afwerken met de nieuwe auto en per filmdag maximaal honderd kilometer afleggen. Dat zet voor nieuwkomers weinig zoden aan de dijk.

De eerste filmdag met de 2021-auto werkt Red Bull morgen (woensdag) af op het circuit van Silverstone. Zowel Verstappen als Perez stapt dan in. Laatstgenoemde nam vandaag alvast de eerste kilometers in dienst van Red Bull Racing voor zijn rekening. Het gebeurde in een bolide uit 2019, voorzien van een 2021-livery met daarop de nieuwe sponsors uit Mexico. Voor auto’s van minimaal twee jaar oud geldt de beperking van honderd kilometer per dag niet. Verder is de gebruikte RB15 de eerste door Honda aangedreven Red Bull-auto. Die combinatie maakt de bolide tot ideaal testmateriaal voor Perez.

Na het draaien van zijn eerste rondjes in Red Bull -kleuren blikt de Mexicaan tevreden terug: “Het is een geweldige dag geweest. Het was erg speciaal om mijn eigen naam op deze auto te zien. Dat is zeker een droom die is uitgekomen.” Zijn eerste dag in een Red Bull-cockpit is zonder noemenswaardige problemen verlopen, vooral door een gedegen voorbereiding. “We hebben veel werk verricht in de simulator en in de fabriek. Daardoor voelde ik me best comfortabel in de auto. Ik moet zeggen dat ik erg blij ben met hoe deze eerste dag is verlopen. Ik had alle procedures voor mijn gevoel onder controle, de voorbereiding gaat goed tot dusver.”

Dat neemt niet weg dat de verschillen tussen de RB15 en alle voorgaande bolides waarin Perez heeft […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez tevreden na eerste testdag met Red Bull Racing op Silverstone