Het laatste formule 1 nieuws

Perez verklapt: 'Ik had nooit gedacht dat ik zo lang bij Racing Point zou blijven'

Perez verklapt: ‘Ik had nooit gedacht dat ik zo lang bij Racing Point zou blijven’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez , de naar alle waarschijnlijkheid aanstaande teamgenoot van Max Verstappen , blikte tijdens zijn laatste race voor Racing Point terug op zijn zeven jaar durende stint bij het team. De Mexicaan licht toe wat zijn eerste reactie was bij het zien van de fabriek in Silverstone, en wat zijn entree bij het team voor zijn carrière in de Formule 1 betekent heeft.

In een gesprek met Will Buxton van Formula1.com wordt Perez gevraagd naar zijn reactie bij het binnenkomen van de toenmalig Force India-fabriek in Silverstone. Perez legt uit: “Ik was in shock. Die eerste indruk, ik kwam van waarschijnlijk de meest indrukwekkende fabriek in de geschiedenis van de Formule 1 naar een minder indrukwekkende, sobere plek in de sport. I was geschrokken, en dacht: ‘Dit is mijn nieuwe team, oke.’” Voordat Perez zich in 2014 aansloot bij Force India, reed de coureur voor Mclaren . Daar was hij als teamgenoot van Jenson Button de vervanger van Lewis Hamilton . Pure racers

“Maar toen zag ik de mensen en de honger die ze hadden om te racen” , gaat Perez verder. “ Bij dat team ging het alleen maar om racen, er was geen politiek, ze waren pure racers. Ik denk dat ze daarom zo succesvol zijn geweest met het geld dat ze tot hun beschikking hadden, en de moeilijkheden waarin ze verkeerden; ze zijn pure racers en ik denk dat we waarom zo goed matchten. We zijn pure racers en we genieten van wat we doen.”

“We hebben veel leuke tijden, slechte tijden, maar ook fantastische tijden gehad” , stelt Perez. In zijn tijd bij het team wist Perez zeven keer naar het podium te rijden. Ook bemachtigde hij voor het team in 2014 de eerste podiumplaats sinds 2009. Formatief eerste jaar

Ook benadrukt Perez het belang van zijn overstap naar Racing Point voor zijn carrière, dat na zijn entree bij het team in een opwaartse spiraal terecht kwam. Het eerste jaar bij Racing Point, legt Perez uit, “was erg belangrijk. Na Mclaren ging mijn carrière enorm omhoog. Ik kwam bij wat toen de tijd […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez verklapt: ‘Ik had nooit gedacht dat ik zo lang bij Racing Point zou blijven’