Het laatste formule 1 nieuws

Perez viert prachtige mijlpaal: "Dit is een goede test voor Red Bull"

Perez viert prachtige mijlpaal: “Dit is een goede test voor Red Bull”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tweehonderd Formule 1-races. In 2011 maakte Sergio Perez zijn debuut in de koningsklasse en tien jaar later staat hij aan de vooravond van een prachtige mijlpaal. In de kleuren van Red Bull staat hij aan de start van zijn tweehonderdste Grand Prix. De tijd vliegt, zo vertelt de Mexicaan in gesprek met onder meer RacingNews365 .

“Het toont maar weer aan hoe lang ik al in de sport ben. Dat vergeet je wel eens, zoveel races, zoveel momenten. Formule 1 speelt zo’n grote rol in mijn leven. Ik kan me nog herinneren toen ik mijn honderdste race reed, dat was al een heel groot aantal. De races volgen elkaar zo snel op, het is ongelooflijk om terug te kijken en te realiseren hoeveel races ik al achter de rug heb.”

Aan stoppen denkt Perez voorlopig nog niet. “Het beste is dat ik nog steeds jong ben en dat ik er nog steeds van geniet, net zoveel als van mijn eerste race. Ik loop over van de motivatie, al zou ik niet zeggen dat ik nog tweehonderd races wil rijden. Ik wil zeker nog verder gaan en misschien nog een stuk of honderd races toevoegen aan mijn palmares”, lacht Checo.

Door de jaren heen kende Perez zowel hoogte- als dieptepunten. “Mijn carrièrepad is niet echt een normale. Ik heb voor- en tegenspoed gekend. Het ging erom dat ik niet opgaf en mijn kansen maximaliseerde. Ik heb geluk gehad, maar ook pech.”

“Het is een rollercoaster geweest, er is niet een specifiek moment dat er bovenuit steekt. Mijn debuut, mijn eerste podium, mijn eerste overwinning, het zijn allemaal momenten geweest waar je al je hele leven naar toe hebt gewerkt en die je voor altijd bij zullen blijven. De sport is zo’n belangrijk deel van mezelf, de energie en al het werk dat ik er in heb gestopt.”

Hij hoopt zijn jubileumweekend af te kunnen sluiten met een bokaal, zeker nadat hij tijdens de eerste race in Oostenrijk net naast het podium greep. “Vorig weekend ging het best goed. Het leek erop dat we de race onder controle hadden. Max en Lewis reden ver voor ons, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez viert prachtige mijlpaal: “Dit is een goede test voor Red Bull”