Het laatste formule 1 nieuws

Perez weer opgeladen om Verstappen te helpen: "Moest me mentaal opfrissen"

Perez weer opgeladen om Verstappen te helpen: “Moest me mentaal opfrissen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De zomerstop heeft Sergio Perez goed gedaan. Dat stelt hij in de persconferentie voorafgaand aan de Belgische Grand Prix. De Red Bull Racing -coureur was blij dat hij even de tijd had om zich op te laten voor de resterende GP’s dit seizoen. De strijd met Mercedes blijft namelijk ook onverminderd spannend, denkt Perez.

“Ik moest me mentaal opnieuw opfrissen “, zegt Perez tegen Formule1.nl . In de eerste helft van het jaar werd er vanaf eind maart tot begin augustus liefst elf Grands Prix afgewerkt. Daarin ging het nog niet helemaal zo gewenst, want met 104 punten staat de Mexicaan op een ietwat teleurstellende vijfde plaats in het wereldkampioenschap.

Bij de constructeurs staat Mercedes twaalf punten voor. Red Bull Racing rekent erop dat Perez wat meer loskomt in de tweede helft van het seizoen. De taak van de 31-jarige coureur is vooral om voor Valtteri Bottas te eindigen en waar mogelijk ook Lewis Hamilton achter zich te houden. Strijd met Mercedes close

” Het scheelt weinig tussen ons en ik verwacht dat dit zo zal blijven. Dat hoop ik in ieder geval”, zegt Perez over de uit te vechten duels met Mercedes. Op Spa-Francorchamps wist hij in zijn carrière in de Formule 1 nog nooit hoger te eindigen dan een vijfde plek, dus daar moet Perez in ieder geval overheen zien te gaan dit weekeinde.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Perez weer opgeladen om Verstappen te helpen: “Moest me mentaal opfrissen”