Het laatste formule 1 nieuws

Pers vraagt opnieuw naar scheldwoord; Verstappen 'gaat er niet meer over beginnen'

Pers vraagt opnieuw naar scheldwoord; Verstappen ‘gaat er niet meer over beginnen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen rijdt net als veel van zijn collega’s op een aantal onbekende circuits dit seizoen. Door de corona pandemie zijn enkele klassieke Europese circuits van stal gehaald. De Nederlander is de laatste die je daar over zal horen klagen.

Voor de meeste coureurs is het de eerste keer dat ze op het circuit van Istanbul zullen rijden. Nadat de Formule 1 hier een kleine tien jaar geleden vertrok, is er namelijk weinig gebruik meer van gemaakt. Toch kent Verstappen de baan wel aardig. “Ik racete veel op dit circuit in het F1-spel vroeger, dus ik kijk er naar uit om hier te rijden. Zeker bocht 8, die zal vol gas zijn” Terug naar oude circuits

Verstappen is dus blij dat één van de oude favorieten weer op de kalender staat en hij hoopt dat dit in de toekomst vaker gebeurt. Nu Vietnam volgend jaar niet doorgaat, ziet Verstappen wel mogelijkheden om die Grand Prix te vervangen door één van de klassieke circuits die dit jaar mochten invallen. Imola heeft daarbij zijn voorkeur, hoewel hij de Nürburgring en Portimao ook erg leuk vond.

Op dat laatste circuit in de Algarve kwam Verstappen dit jaar nog in opspraak omdat hij ‘mongool’ als scheldwoord had gebruikt. De Red Bull-coureur wordt nog eens gevraagd wat hij vindt van het feit dat de Mongoolse regering hierom naar de Verenigde Naties is gestapt. “Ik heb daar alles over gezegd. Ik ga daar niet meer over beginnen” , zegt Verstappen in klare taal tegen onder meer Formule1.nl bij de persconferentie op donderdag.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pers vraagt opnieuw naar scheldwoord; Verstappen ‘gaat er niet meer over beginnen’