Het laatste formule 1 nieuws

Pessimisme in de USA over terugkeer Formule 1 naar Indianapolis: "Het komt allemaal neer op geld"

Pessimisme in de USA over terugkeer Formule 1 naar Indianapolis: “Het komt allemaal neer op geld”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is alweer even geleden dat de Grand Prix van Amerika op Indianapolis werd verreden. Met het debacle van 2005 toen het merendeel van de F1-auto’s, die op Michelin-banden stonden, niet van start gingen, verdween de race na 2007 van de legendarische brickyard. Komen de F1-auto’s in de toekomst terug naar Indianapolis? Circuit-eigenaar Roger Penske sprak er over met de FIA en Liberty Media, maar loopt nog niet warm. “We hebben er tot nu toe niet serieus over gesproken”, zegt Penske tegenover de Indy Star. “Ik heb met Stefano Domenicali gesproken, natuurlijk zei hij erg graag in staat gesteld te worden om in Indianapolis te racen. Maar het mag duidelijk zijn dat het alleen mogelijk is als dat stabiel en duurzaam gebeurd.”

De Amerikaan is echter pessimistisch over de komst van de F1-bolides naar de Indianapolis Motor Speedway. Met de prijs die Liberty Media vraagt voor een race in Miami en de prijs die door Austin wordt betaald, ziet Penske een race op zijn circuit niet zitten. “Ik zie in de nabije toekomst geen F1 in Indianapolis”, zegt de teameigenaar die volgend jaar met Porsche in het FIA WEC stapt. “Het klopt, als er een kans is, dan verwelkomen wij deze. Maar na wat gesprekken met Domenciali, komt het allemaal neer op het geld. We moeten stabiel en duurzaam zijn. En, om een F1 Grand Prix te houden moet je investeren. Het is niet alleen die sponsor binnenhalen, het gaat er ook om dat je het eens wordt over de details die het pakket maken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pessimisme in de USA over terugkeer Formule 1 naar Indianapolis: “Het komt allemaal neer op geld”