Het laatste formule 1 nieuws

Pierre Gasly geeft toe dat hij 'een beetje genoeg heeft' van recente resultaten

Pierre Gasly geeft toe dat hij ‘een beetje genoeg heeft’ van recente resultaten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AlphaTauri’s Pierre Gasly heeft toegegeven dat hij niet blij is met hoe het hem is vergaan in d e meest recente races van het huidige Formule 1-seizoen . De 25-jarige Franse coureur liep punten mis in de Grand Prix van Groot-Brittannië nadat hij laat lek reed terwijl hij op de achtste plaats reed. “De laatste race op Silverstone was frustrerend omdat we een paar punten verloren door de lekke band op het einde”, zei hij deze week. “Iemand had wat grind op de baan gegooid en dat sneed in mijn band.”

“Silverstone was mijn slechtste weekend van het seizoen, vooral omdat het leek alsof we tussen de twee en vier punten hadden kunnen pakken. Het was vervelend dat we ze niet pakten, maar zo gaat dat soms en nu hebben we zeker dingen om te herzien”, zei hij.

Gasly erkende dat de invoering van het nieuwe sprint-kwalificatieformaat een factor was geweest. “We hadden te maken met meer complicaties dan we hadden verwacht en het nieuwe format gaf ons niet echt veel tijd om dingen op te lossen na de vrije training, voordat we direct doorgingen naar de kwalificatie en het parc ferme.”

Voorafgaand aan Silverstone had Gasly gemengde gevoelens in de double-header op de Red Bull Ring. Hij viel uit bij de start van de Grand Prix van Stiermarken, maar pakte de week erna een paar punten met de negende plaats in de GP van Oostenrijk. “In Oostenrijk was er de botsing met Charles, die me wat punten kostte, en dan die lekke band”, zei hij. “Dus eerlijk gezegd was ik het een beetje zat met de manier waarop het de afgelopen races over het algemeen ging.”

Daarvoor was het voor Gasly in de openingsraces van het seizoen veel positiever verlopen. Na een uitvalbeurt in de eerste race in Bahrein, zette hij een reeks van zes opeenvolgende puntenfinishes neer, inclusief een podiumplaats in Azerbeidzjan. “We zijn het seizoen goed begonnen, dus nu is het belangrijk om het eerste deel van het jaar in Boedapest goed af te sluiten”, zei hij. “Ik heb het in het verleden goed gedaan op de Hungaroring, door te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pierre Gasly geeft toe dat hij ‘een beetje genoeg heeft’ van recente resultaten