Het laatste formule 1 nieuws

Pierre Gasly kijkt uit naar Portimao en Imola: "Spannend om naar twee onbekende circuits te gaan"

Pierre Gasly kijkt uit naar Portimao en Imola: “Spannend om naar twee onbekende circuits te gaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 maakt zich op voor twee races op voor velen onbekend terrein. De komende twee weken staan de Grands Prix van Portimao en Imola op de kalender. De meeste coureurs hebben daar nog nooit met een Formule 1-auto gereden en zo ook Pierre Gasly niet. De Fransman van AlphaTauri is dit jaar in goede doen en kijkt uit naar de races op de onbekende circuits. “Ik ben nog nooit in Portimao geweest”, vertelt Gasly in zijn preview op de website van zijn team AlphaTauri. “Ik heb twee dagen in de simulator gezeten om me voor te bereiden en hetzelfde geldt voor Imola. Het wordt spannend om naar twee onbekende circuits te gaan, al heb ik al wel een paar rondjes in Imola gereden. Nieuwe circuits zijn altijd interessant. We hebben dit jaar al Mugello gehad. Daar had ik nog nooit gereden. En vorige week de Nürburgring was ook de eerste keer met een Formule 1-auto.”

“Portimao lijkt een zeer gave baan”, zo vervolgt Gasly. “Een circuit met veel hoogteverschil en sommige vreemde bochten. Volgens mij hebben een paar teams er in het verleden wel getest, maar het is nooit echt gebruikt voor de Formule 1 . Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn en sterk te rijden in de trainingen.”

Gasly presteert op zondagen, als het gaat om de punten, sterk. “In de kwalificatie hebben we het nog wel lastig, maar ik kijk uit naar de komende races en wat warmer weer. Op de Nürburgring was het erg koud, dus het zou mooi zijn om weer naar normalere omstandigheden terug te keren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pierre Gasly kijkt uit naar Portimao en Imola: “Spannend om naar twee onbekende circuits te gaan”