Het laatste formule 1 nieuws

Pierre Gasly onder indruk van livery: "Ik hield al enorm van de auto van vorig jaar, maar deze vind ik nog mooier"

Pierre Gasly onder indruk van livery: “Ik hield al enorm van de auto van vorig jaar, maar deze vind ik nog mooier”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AlphaTauri presenteerde vrijdagochtend de nieuwe AT02 voor het Formule 1-seizoen 2021. De kleurstelling is nieuw en dat geldt ook voor de jonge Japanner Yuki Tsunoda gaat zijn eerste seizoen in de F1 in. Dat zorgt voor wat extra druk bij Pierre Gasly die een sterk jaar 2020 achter de rug heeft. Zijn hoogtepunt was natuurlijk de overwinning in Monza en de Fransman weet dat er dit jaar nog meer van hem verwacht wordt. Pierre Gasly Gasly is onder de indruk van de nieuwe livery van de AT02. “Ik hield al enorm van de auto van vorig jaar, maar deze vind ik nog mooier. Ik weet nog niet hoe hij presteert op de baan, maar ik hoor goede verhalen van het team. Het is het laatste jaar van Honda in de Formule 1, maar gelukkig zijn Red Bull en Honda eruit gekomen en kunnen we langer met deze motoren blijven rijden. Van hieruit kunnen we nog meer progressie gaan boeken.”

De Fransman zal met zijn ervaring meer op de voorgrond moeten treden binnen het team. Tsunoda is nog onervaren en hij krijgt de tijd om te aarden in de F1. “Ik ben klaar voor een rol als leider van het team”, aldus Gasly. “Yuki is snel, getalenteerd en zal het team naar een hoger niveau tillen. We gaan zo veel mogelijk samenwerken om dat te bereiken. Ik moet hem nog leren kennen, aangezien we nog niet zo veel dagen met elkaar hebben opgetrokken.”

Zijn overwinning in Monza zal Gasly nog wel even blijven achtervolgen. “Vorig jaar was een topjaar. Onze samenwerking, de ontwikkeling, de prestaties van de auto. Binnen het team weten we exact wat onze zwakke punten zijn, maar we weten ook goed waar we sterk in zijn. Alle neuzen staan dezelfde kant op en iedereen wil het team beter maken. Ik wil zelf ook ieder jaar meer en beter en ik ben ervan overtuigd dat we ook in 2021 mooie dingen kunnen laten zien.” Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal ? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pierre Gasly onder indruk van livery: “Ik hield al enorm van de auto van vorig jaar, maar deze vind ik nog mooier”