Het laatste formule 1 nieuws

Pierre Gasly wil terug naar de top van de Formule 1: "Wat duidelijk is, is dat Red Bull en ik veel geleerd hebben"

Pierre Gasly wil terug naar de top van de Formule 1: “Wat duidelijk is, is dat Red Bull en ik veel geleerd hebben”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pierre Gasly rijdt als herboren bij het team van Alpha Tauri. De Formule 1-coureur werd vorig jaar nog vervangen bij Red Bull, maar scoorde bij het Italiaanse team zelfs zijn eerste Grand Prix-overwinning. Daarmee is hij naast de grote drie – Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Max Verstappen – de enige die een overwinning pakte. Hoe ziet de Fransman zijn toekomst? “Ben ik blij met de prestaties van het team? Ben ik blij met het werk van het team?”, reageert Gasly tegen Motorsport-Total. “Ja, het is mijn doel om te vechten voor een betere positie in de Formule 1, Ja, je moet alles overwegen. En op dit moment kan ik niet meer doen, denk ik. Uiteindelijk is er geen goede optie of slechte optie. Ik denk dat beide opties goed zijn. Ik presteer op het moment behoorlijk goed.” Dit jaar lijkt de Fransman beter te presteren dan zijn opvolger bij Red Bull, Alex Albon. De Alpha Tauri-coureur wil daar echter niet naar kijken.

“Ik ben blij, ongeacht wie er achter me zit”, legt de F1-coureur uit. “Ik richt mij niet op Alex. Wat er nu gebeurt bij hem is niet ècht mijn probleem, dus ben ik er ook niet echt in geïnteresseerd. Mijn punt is, dat ik waarschijnlijk 70 punten in de laatste twaalf maanden met Toro Rosso en Alpha Tauri heb gescoord , wat veel meer is dan wie dan ook eerder in dit team. Sommigen hebben de kans gehad om naar Red Bull te gaan en minder gescoord dan ik. We gaan het zien.” Een terugkeer naar het hoofdteam van de energiedrankenfabrikant is wel een zware opgave. Het betekent dat hij weer in een team zit, wat gebouwd is rondom Max Verstappen .

“Dus, hij verkeert daarmee in een comfortabele situatie”, reageert Gasly. “Het is duidelijk dat als je wereldkampioen wilt worden, je de leider in het team moet zijn. Dat is het eerste criteria. Maar in mijn situatie wil ik ook vechten voor topplekken en ik denk dat Red Bull een veel betere auto heeft. Maar ik moet tot een zeker niveau ook denken aan waaraan ik de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pierre Gasly wil terug naar de top van de Formule 1: “Wat duidelijk is, is dat Red Bull en ik veel geleerd hebben”