Het laatste formule 1 nieuws

Pirelli-baas na bandenproblemen in Qatar: "We moeten het begrijpen"

Pirelli-baas na bandenproblemen in Qatar: “We moeten het begrijpen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de 2021 Grand Prix van Qatar zijn er een aantal lekke banden ontstaan toen de teams de banden tot het uiterste dreven. Na een stint van 33 ronden ging de linker medium voorband van Valtteri Bottas lek. Ook Lando Norris en de twee Williams -coureurs hadden lekke voorbanden. Pirelli-baas Mario Isola reageert.

Lange tijd leek het een eenvoudige race te worden, maar de lekke band bezorgde de veel coureurs op de grid spannende momenten. De twee koplopers gingen vroeg naar binnen voor nieuwe banden, maar podiumwinnaar Fernando Alonso haalde het einde met één stop.

Omdat het Losail International Circuit nieuw is voor de Formule 1 , was Pirelli onzeker over de banden. Er waren weinig tot geen gegevens beschikbaar. Isola blikt nu terug op het weekend na de incidenten. Isola kan nog niet veel delen

“[Het gebeurde] vanwege de druk op de linkervoorzijde, maar ik wil niet zeggen dat dit veroorzaakt werd door overmatig gebruik. Het enige wat ik met jullie kan delen is dat alle banden behoorlijk warm waren en dichtbij de honderd procent zaten”, legt Isola uit aan Sky Sports .

“We zagen insnijdingen in de banden, maar we moeten begrijpen of dat voor of na het verlies van druk was, maar we wachten op telemetriegegevens van de teams. We weten niet of de druk plotseling was of niet. Een aantal teams wilden een éénstopper doen, omdat ze geen tijd wilden verliezen in de pits, maar daarom voorspelden we een tweestopper vanwege de slijtage aan de linker voorkant. We hebben veel schade gezien op de kerbs met vloeren en vleugels. Als banden versleten zijn, kunnen ze druk verliezen”, aldus Isola.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pirelli-baas na bandenproblemen in Qatar: “We moeten het begrijpen”