Het laatste formule 1 nieuws

Pirelli-baas slaat terug na harde kritiek van Formule 1-coureurs

Pirelli-baas slaat terug na harde kritiek van Formule 1-coureurs

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein waren de 2021-banden van Pirelli een van de gesprekken van de dag. Tijdens de eerste twee oefensessies moesten de coureurs de banden uitproberen, zodat deze getest konden worden en zodat Pirelli meer data kon verzamelen.

De meeste coureurs waren niet te spreken over de banden waarmee Pirelli in 2021 wil gaan rijden. Vooral Lewis Hamilton was niet mals in zijn kritiek en hij noemde het achteruitgang als er daadwerkelijk overgestapt zou worden naar de nieuwe banden volgend seizoen. Ook Max Verstappen , Sebastian Vettel en andere coureurs lieten zich negatief uit.

Pirelli kan de kritiek van de coureurs enigszins begrijpen, zo laat het in een exclusief statement aan RacingNews365 weten. Toch benadrukt Mario Isola, de eindverantwoordelijke van de Formule 1-tak van de bandenleverancier dat het vooral kwam door de omstandigheden dat de banden zo teleurstelden.

“We snappen dat niet alle coureurs positief gestemd waren over de banden. Dat komt natuurlijk doordat de huidige bolides afgesteld zijn voor de huidige 2020-banden en niet voor de banden van volgend jaar. Dat zijn andere banden die een andere afstelling van de auto vergen dan het huidige rubber.”

“Bovendien was het circuit deze vrijdag ook erg glad op het circuit, zoals elke coureur ook al heeft aangegeven na de trainingen. Daardoor was het ook erg lastig voor hen om de banden te testen”, zo benadrukt Isola, die denkt dat de problemen van vandaag zich in 2021 niet voor zullen doen.

“De teams en engineers hebben na de test van vandaag de mogelijkheid om op zoek te gaan naar die ideale afstelling voor de 2021-banden. De resultaten die we hebben verzameld zijn positief, omdat de banden beter bestand zijn tegen de krachten van de auto’s. We hebben er vertrouwen in dat de coureurs de banden veel beter vinden zodra ze de juiste afstelling voor hun auto hebben gevonden”, zo sluit de Italiaan af.

Met medewerking van Dieter Rencken .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pirelli-baas slaat terug na harde kritiek van Formule 1-coureurs