Het laatste formule 1 nieuws

Pirelli denkt dat Hamilton het zonder pitsstop niet had gered

Pirelli denkt dat Hamilton het zonder pitsstop niet had gered

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bandenfabrikant Pirelli denkt dat het Formule 1-team van Mercedes een verstandige beslissing heeft genomen door Lewis Hamilton in de slotfase van de Grote Prijs van Turkije een pitsstop te laten maken. De zevenvoudig wereldkampioen wilde zelf op het natte Istanbul Park de race uitrijden op één set intermediate-banden. Volgens Mario Isola, de baas van Pirelli, is het de vraag of dat gelukt zou zijn.

“Als ik zie hoe de banden er na de race uit zagen, dan zou ik ‘nee’ zeggen. Of het was in ieder geval echt op de limiet”, aldus Isola. “Het is een beetje gevaarlijk om grenzen te verleggen. Al begrijp ik volledig dat ze in deze omstandigheden graag het maximale eruit willen halen. Onze engineers hebben de teams geadviseerd om van banden te wisselen en niet tot het einde door te rijden, aangezien dat een risico was.”

Alle coureurs reden in Turkije op intermediates, de banden die qua profiel tussen slicks en regenbanden in zitten. Sebastian Vettel probeerde het halverwege de race even op slicks, maar de Duitser gleed in zijn Aston Martin alle kanten op en ging al snel terug naar de pits om weer intermediates onder zijn auto te laten zetten.

Hamilton, die vanwege een gridstraf vanaf de elfde plek moest starten, reed in de slotfase van de grand prix nog steeds op zijn eerste setje banden. Op aandringen van Mercedes kwam de Brit enkele rondes voor het einde toch naar binnen voor nieuwe intermediates. Hij viel daardoor terug van de derde naar de vijfde plaats en moest de leiding in het WK-klassement afstaan aan Max Verstappen. Hamilton liet zowel tijdens als na de race duidelijk blijken dat Mercedes in zijn ogen een foute beslissing had gemaakt.

De Fransman Esteban Ocon was de enige coureur die de hele race op één set banden reed, zonder pitsstop. Ocon (Alpine) eindigde als tiende. Zijn banden waren na 58 rondes wel volledig versleten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pirelli denkt dat Hamilton het zonder pitsstop niet had gered