Het laatste formule 1 nieuws

Pirelli komt in Silverstone met nieuwe achterbanden, Max Verstappen: "Er was dus wel iets aan de hand"

Pirelli komt in Silverstone met nieuwe achterbanden, Max Verstappen: “Er was dus wel iets aan de hand”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In het Grand Prix-weekend in Silverstone is de sprintrace niet het enige nieuwe in de Formule 1. Bandenleverancier Pirelli komt over ruim twee weken met nieuwe achterbanden. Dit naar aanleiding van de klapbanden in Bakoe van Lance Stroll en Max Verstappen . Eerder hadden de Italianen nog aangegeven dat de fout niet bij hen lag. Verstappen wil het incident het liefst achter zich laten en wilde er in Oostenrijk niet te veel woorden aan vuil maken. Verstappen lag op het moment van de klapband aan de leiding van de Grand Prix van Azerbeidzjan en had dus nog verder voor kunnen staan op Lewis Hamilton. Kort na die race voorspelde de Limburger al een halfbakken reactie van Pirelli.

“Als er niets aan de hand was geweest, hadden ze het allemaal niet hoeven te veranderen, dat lijkt me duidelijk”, zo geeft Verstappen aan in De Telegraaf. “We gaan zien hoe het voor iedereen uitpakt, maar daar maak ik me verder geen zorgen over. Nee, ik hoef mijn gelijk niet te halen, maar het is duidelijk dat er wel wat aan de hand was.”

Zowel Verstappen als Hamilton verwachtingen geen aardverschuivingen in de Formule 1 door de introductie van de nieuwe achterbanden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pirelli komt in Silverstone met nieuwe achterbanden, Max Verstappen: “Er was dus wel iets aan de hand”