Het laatste formule 1 nieuws

Pirelli mikt op 18-inch bandentest op Zandvoort in 2021

Pirelli mikt op 18-inch bandentest op Zandvoort in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

18-ich bandentest Vanaf 2022 zullen Formule 1-coureurs met geheel nieuwe auto’s verschijnen op de grid. Daar horen natuurlijk ook nieuwe banden bij, maar die moeten eerst nog getest worden door Pirelli. De bandenleverancier mikt op een bandentest op Zandvoort volgend jaar.

De nieuwe technische reglementen zouden eigenlijk in 2021 al van kracht worden. Vanwege het coronavirus werden deze echter uitgesteld naar het jaar daarop. Dat betekent dat de F1-teams volgend jaar nog met nagenoeg hetzelfde chassis als dit jaar zullen rijden, maar dat het vanaf 2022 er allemaal een stuk anders uit gaat zien. Dat geldt ook voor de banden van Pirelli. Momenteel worden er 13-inch banden onder de bolides geschroefd, maar vanaf 2022 zullen dat 18-inch banden zijn. Aangezien het Pirelli-rubber een grote rol speelt tijdens de Grands Prix is het belangrijk dat deze nieuwe banden goed getest worden, en welk circuit leent zich daar nu beter voor dan Zandvoort? Met de vrij extreme banking is het een optimale test voor het rubber. Om een plekje te vinden in de bomvolle kalender van volgend jaar zal echter nog een dingetje worden.

Artikel gaat verder onder video Mario Isola met de 18-inch banden “Volgend jaar hebben we een kalender met 23 races, dus er is weinig ruimte om volop te testen. Maar nu er een voorlopige kalender is verschenen, hebben we al wel een idee waar en wanneer we een bandentest willen gaan uitvoeren,” zo zei Mario Isola tegen F1Maximaal . Men gaat binnenkort dus om tafel met de FIA en alle teams om het een en ander te regelen. Zandvoort zou dus wel een voorkeur genieten, gezien de banking in de Arie Luyendykbocht. Het is de perfecte test of de nieuwe 18-inch banden de extreme druk aan kunnen.

“Daarom gaan we ook graag naar Zandvoort.” Er is alleen één obstakel bij het plannen van een testdag op Zandvoort: “We mogen niet testen voordat er een race is gehouden, daar steekt de FIA een stokje voor. Omdat het een nieuwe circuit is voor veel teams, kan men namelijk een voordeel halen uit de tijd die ze op de baan spenderen. Een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pirelli mikt op 18-inch bandentest op Zandvoort in 2021