Het laatste formule 1 nieuws

Pirelli nieuwe titelsponsor van Grand Prix van Imola

Pirelli nieuwe titelsponsor van Grand Prix van Imola

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoofdsponsor Pirelli Bandenleverancier Pirelli is officieel de nieuwe hoofdsponsor van de Grand Prix van Imola. Het historische circuit in Italië staat net zoals afgelopen jaar ook dit seizoen weer op de kalender. Vooral de nieuwe naam van het evenement gooit momenteel echter hoge ogen: Formula 1 Pirelli Gran Premio del Made in Italy e dell’Emilia Romagna. Dat wordt lastig Twitteren..

Met maar liefst 23 races – onder voorbehoud welteverstaan – op de kalender, staat de Formule 1 aan de vooravond van één van de drukste seizoenen ooit. Terwijl het coronavirus nog altijd om zich heen slaat, wisselen double headers en zelfs triple headers elkaar de komende maanden in hoog tempo af. Daarnaast keert Zandvoort na 35 jaar dan eindelijk terug op de lijst met bestemmingen. Ook maakt het veelbesproken Saudi-Arabië haar debuut in de sport.

Artikel gaat verder onder video

Net zoals afgelopen seizoen, staan er ook dit koningsklasse-jaar weer een aantal ‘noodcircuits’ op het programma. Vietnam en China zijn vanwege het coronavirus bijvoorbeeld al van de kalender gehaald en ook Australië moest worden verplaatst. Het ligt in de lijn der verwachting dat er daarom opnieuw zal worden geracet op het Portugese Portimão. Ook het Italiaanse Imola mag opnieuw een race organiseren.

De eerste van in totaal twee Italiaanse races heeft in Pirelli een nieuwe hoofdsponsor gevonden, zo laat de bandenleverancier via haar officiële kanalen weten. Met deze samenwerking gaat echter ook een tamelijk opmerkelijke naam gemoeid: Formula 1 Pirelli Gran Premio del Made in Italy e dell’Emilia Romagna. In de reacties vraagt men zich dan ook vooral af wat de hashtag voor deze race op Twitter zal gaan worden.. Made in Italy: Pirelli will be the title sponsor of this year’s Formula 1 Pirelli Gran Premio del Made in Italy e dell’Emilia Romagna. Proud to be the backer of what is probably the longest race name in @F1 history! And it’s in our home country, at @autodromoimola . #F1 pic.twitter.com/QVbkEcgIWW — Pirelli Motorsport (@pirellisport) February 26, 2021

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pirelli nieuwe titelsponsor van Grand Prix van Imola