Het laatste formule 1 nieuws

Pirelli over GP van Bahrein: "Valt nog veel te leren over de banden"

Pirelli over GP van Bahrein: “Valt nog veel te leren over de banden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli De GP van Bahrein staat voor de deur. Aanstaande vrijdag begint de eerste vrije training van 2021 om 12:30 uur Nederlandse tijd. Dan komen de coureurs opnieuw in actie op de omloop in Bahrein. Door de relatief korte wintertest moeten de coureurs nog veel leren over hun banden, die ook dit jaar ietwat zijn gewijzigd qua materiaal.

Een paar maanden geleden werden er twee grands prix in Bahrein verreden voor het kampioenschap van 2020. Eerst de GP van Bahrein en vervolgens de GP van Sakir, op de buitenbaan van Bahrain International Circuit. Aanstaand weekend is het opnieuw de beurt om een Formule 1 -race te organiseren.

Van vrijdag 26 tot en met 28 maart worden de sessie voor het GP-weekend in Bahrein gehouden. Ondanks dat de coureurs en teams kennis konden maken met het nieuwe rubber zijn er nog veel vraagtekens. Vooral in de eerste race(s) kan dat nog wel voor verrassingen zorgen. De teams hebben veel testtijd verloren, aldus Mario Isola. “Slechts vier maanden na twee races in Bahrein, en twee weken na de driedaagse wintertest voorafgaand aan het seizoen, zijn we er weer voor de eerste race van het seizoen 2021”, steekt Mario Isola van wal. “Tijdens de test zagen we dat veel teams zich concentreerden op de compounds die waren genomineerd voor de Grand Prix [Bahrein], maar de omstandigheden die we tijdens het testen hebben ervaren, zijn misschien niet helemaal representatief voor de race”, aldus de Pirelli-voorman, die daarmee aangeeft dat de banden zich anders zullen gedragen tijdens de race aankomend weekend, onder andere door de hogere temperaturen, een andere manier van rijden en andere lijnen die in de race worden gereden.

“De teams liepen ook een zeer grote verscheidenheid aan verschillende programma’s tijdens slechts één beknopte sessie, terwijl in het verleden, met twee testsessies, de tweede sessie meestal meer op banden was gericht. Het is dus moeilijk om veel harde conclusies te trekken. Met nieuwe specificaties van auto’s en banden, evenals de kortste wintertest in de recente geschiedenis, staat de competitie wagenwijd open: vooral omdat de karakteristieken van de baan tot Bahrein vaak hebben geleid in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pirelli over GP van Bahrein: “Valt nog veel te leren over de banden”