Het laatste formule 1 nieuws

Pitlane: 'Het wordt heftig voor Verstappen in Turkije'

Pitlane: ‘Het wordt heftig voor Verstappen in Turkije’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Die vierdubbele bocht naar links, daar staat het circuit bekend om”, zegt L1’s Formule 1-analist Xavier Maassen. “De nek van de coureur krijgt het tientallen seconden zwaar te verduren.” Wereldtitel
In 2011 streek de Formule 1 voor het laatst neer in Turkije, toen met toenmalig Red Bull-coureur Sebastian Vettel als racewinnaar. Anno 2020 kan Lewis Hamilton er zijn zevende wereldtitel grijpen. Er zijn meerdere scenario’s die daarvoor volstaan; zo is Hamilton per definitie wereldkampioen wanneer hij de grand prix wint of wanneer hij vóór teamgenoot Valtteri Bottas finisht.

In deze aflevering van Pitlane staat verder Verstappen’s teamgenoot Alexander Albon in de spotlight en wordt de hevige strijd in het middenveld van de Formule 1 geanalyseerd.

Pitlane
Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma, dat iedere donderdag vóór een grand prix verschijnt, bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, wordt het circuit waarop Max Verstappen in actie komt geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

De GP van Turkije is zondag vanaf 11:00 uur rechtstreeks te volgen via een liveblog op 1Limburg.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pitlane: ‘Het wordt heftig voor Verstappen in Turkije’