Het laatste formule 1 nieuws

Pitlane met Max Verstappen: 'We kunnen nu niet gaan dromen'

Pitlane met Max Verstappen: ‘We kunnen nu niet gaan dromen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Dat circuit geldt als thuisrace voor Lewis Hamilton en Mercedes presteert doorgaans ijzersterk op Silverstone, al won Verstappen vorig jaar één van de twee GP’s op die baan. In Pitlane blikken Xavier Maassen én Verstappen zelf vooruit op de tiende en elfde race van het jaar. Sprintrace
Er staat een historisch Formule 1-weekend voor de deur, want voor het eerst worden er een hoofdrace én een sprintrace verreden. Zaterdag (17:30 uur Nederlandse tijd) gaat de 17 rondes tellende sprintrace de startopstelling voor de race op zondag (16:00 uur) bepalen. Daarnaast liggen er voor de nummers één, twee en drie respectievelijk drie, twee en één WK-punt(en) klaar.

Verstappen: ‘Niet verslappen!’
In deze aflevering is er extra aandacht voor de details van die sprintrace. Ook worden het iconische circuit, de druk op het Mercedes-team en de Britse autosportfans besproken. En Verstappen laat zelf zijn licht schijnen op de titelstrijd. “We zijn zeer goed begonnen, maar mogen nu niet verslappen. We kunnen niet gaan dromen over resultaten tot dusver”, zegt de strenge coureur. Maar, zo zegt hij: “Ik heb vertrouwen in een prachtig seizoen.”

Live
De GP van Groot-Brittannië is zondag vanaf 16:00 uur live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Pitlane
Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, worden de circuits geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pitlane met Max Verstappen: ‘We kunnen nu niet gaan dromen’