Het laatste formule 1 nieuws

Pitlane: 'Senna waanzinnig, Verstappen heeft een auto nodig'

Pitlane: ‘Senna waanzinnig, Verstappen heeft een auto nodig’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Drie dagen voor de GP van Emilia Romagna worden die vragen gesteld in de nieuwste aflevering van Pitlane. Terug van weggeweest
De Formule 1 keert dit weekend na een afwezigheid van 14 jaar terug op Imola, en het belooft op voorhand een memorabel weekend te worden. Het circuit is beroemd én berucht, en voor het eerst in de F1-geschiedenis is er voor de kwalificatie slechts één vrije training gepland.

Legendarisch
Imola staat bij velen op het netvlies door de fatale crash van Ayrton Senna in 1994. Voor Lewis Hamilton wordt de race van zondag juist zijn eerste GP als recordhouder van het aantal racezeges in de F1. Hoog tijd dus om vijf legendarische coureurs langs de meetlat te leggen én de vraag te stellen: hoe kan Max Verstappen zich ooit in zo’n rijtje scharen?

Pitlane
Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma, dat iedere donderdag vóór een grand prix verschijnt, bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, wordt het circuit waarop Max Verstappen in actie komt geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

De GP van Emilia Romagna is zondag vanaf 13:00 uur rechtstreeks te volgen via L1 Radio en een liveblog op 1Limburg.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pitlane: ‘Senna waanzinnig, Verstappen heeft een auto nodig’