Het laatste formule 1 nieuws

Pitlane: 'Thuisrijder Pérez schuift wel voor Verstappen'

Pitlane: ‘Thuisrijder Pérez schuift wel voor Verstappen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Danique Daemen (L1) Max Verstappen en Lewis Hamilton beginnen in Mexico aan de eindsprint in de titelrace in de Formule 1. De aankomende GP is een speciale voor Red Bull, want Verstappen won er al twee keer en het is voor teamgenoot Sergio Pérez zijn thuisrace.

In Pitlane zegt analist Xavier Maassen één ding zeker te weten in het geval dat Pérez vóór Verstappen aan de leiding zou rijden, op weg naar de eerste Mexicaanse racewinst in Mexico: “Het zit in de strijd om de wereldtitel zó dicht bij elkaar, dat ze in dat geval Pérez wel aan de kant moeten schuiven.” L1 IJlere lucht
In deze aflevering van Pitlane kijken we naar de vijf races die in de komende zes weken nog gereden worden, laat Maassen zijn licht schijnen over het circuit en de gevolgen van de ijlere lucht in Mexico, en zien we of hij het eens is met de antwoorden van de F1-fans die via Instagram reageerden op stellingen. Er is ook aandacht voor de eerste ‘Verstappen wereldkampioen’-tattoo, die inmiddels gezet is.

Twaalf punten
Verstappen verdedigt in het wereldkampioenschap een voorsprong van twaalf punten ten opzichte van Hamilton. In de aankomende vijf raceweekenden liggen er nog maximaal 133 punten voor het grijpen.

Live
De GP van Mexico begint zondag om 20:00 uur Nederlandse tijd. De race is dan live te volgen via het liveblog op 1Limburg.

Pitlane
Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, worden de circuits geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Pitlane: ‘Thuisrijder Pérez schuift wel voor Verstappen’