Het laatste formule 1 nieuws

Plooij: Hamilton beste ooit? Kunnen we over tien jaar pas beoordelen

Plooij: Hamilton beste ooit? Kunnen we over tien jaar pas beoordelen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Waar fans thuis moesten toekijken en de schrijvende pers – die door vele beperkingen sowieso maar weinig kan beginnen op locatie – slechts mondjesmaat werd toegelaten, was Plooij één van de weinige ooggetuigen van een historisch moment. De zevende van Lewis. “Maar het is door de omstandigheden eigenlijk een beetje voorbijgegaan als één van de vele races. Normaal hangen daar allerlei feestelijkheden aan vast, maar die waren er nu niet. Zo werd er door de FIA streng gecontroleerd dat er niet al te veel mensen rondom Lewis zouden komen. ‘Niet te dichtbij’ en ‘houd afstand’, dat werk een beetje”, blikt Plooij in gesprek met Motorsport.com Nederland terug. Masterclass Hamilton, maar ‘hij hoeft niets meer te bewijzen’

Een karig feestje in coronastijl dus, maar dat doet weinig tot niets af aan de prestaties. “Nee, kijk: dit is en blijft natuurlijk een uitzonderlijke prestatie. Lewis is ook gewoon een mooie gast, alleen alles eromheen was ditmaal heel tam.” Het woord tam is zeker niet van toepassing op de imponerende vertoning van Hamilton even daarvoor op Istanbul Park. Heeft hij daar bewezen niet enkel te winnen dankzij zijn dominante auto? “Ja, mee eens. Maar ach, hij hoeft dat aan mij niet eens te bewijzen hoor”, reageert Plooij. “Hij heeft zijn criticasters hiermee wel iets bewezen denk ik. Maar hij is gewoon de beste joh, absoluut. En hij heeft natuurlijk ook goed gegokt.”

Met die laatste woorden duidt de Ziggo-verslaggever op Hamiltons overstap van McLaren naar Mercedes voorafgaand aan het Formule 1 -seizoen 2013. “Ja, want hij werd echt voor gek verklaard hè. ‘Je bent niet goed bij je hoofd’ zeiden mensen toen.” Dat bleek de Brit echter wel, meer dan dat zelfs. Zes wereldtitels namens het merk met de ster vormen het bewijs. “Maar dat is ook wat wij altijd tegen mensen zeggen hè: je moet een beetje geluk hebben dat je precies op het juiste moment in de juiste auto zit. Dat maakt het natuurlijk wel een tikkie makkelijker om wereldkampioen te worden”, vervolgt Plooij met gevoel voor understatement.

Toch is dat niet louter een kwestie van geluk dan wel pech. Hamilton wist […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Plooij: Hamilton beste ooit? Kunnen we over tien jaar pas beoordelen