Het laatste formule 1 nieuws

Plooij zag het direct aan Verstappen: "Het zit echt goed"

Plooij zag het direct aan Verstappen: “Het zit echt goed”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Positief vooruitzicht Max Verstappen is een open boek en je kunt al vrij snel aan zijn lichaamstaal zien hoe hij echt over iets denkt. Jack Plooij heeft daar tijdens de wintertests dan ook goed op gelet en kan daar maar één conclusie uit trekken: “Het was echt goed.”

Red Bull Racing gooide hoge ogen in Bahrein afgelopen weekend, maar het is desondanks altijd lastig om te voorspellen hoe het seizoen zal gaan verlopen. De Formule 1-teams laten immers nog niet het achterste van hun tong zien bij de testdagen en het is dus altijd nog een kleine verrassing wat er gaat gebeuren tijdens de eerste Grand Prix van het jaar. Daar moeten we nog even een week geduld voor hebben, maar ondertussen is Plooij in elk geval erg optimistisch over het aanstaande seizoen. Aan Verstappens houding en gezicht was af te lezen dat de RB16B goed z’n werk deed.

Artikel gaat verder onder video

“Hij kwam naar buiten en ik zag aan zijn koppie dat het goed was. Het was niet alleen niet slecht, maar het was echt goed. Aan het begin van de eerste dag zat het even niet mee, maar toen hebben ze wat zaken aangepast, waarna het later op de dag wél heel goed ging,” zei de pitreporter tegen RacingNews365 . Niet alleen het gezicht van Verstappen spreekt boekdelen, maar ook de onboard-beelden zeggen heel veel. “Als je naar de onboard-beelden kijkt, dan zie je hele rustige stuurbewegingen van de eveneens rustige Verstappen. De auto ligt net als de Mercedes [van voorgaande jaren, red.] op rails. Daarbij heeft de nieuwe, aangepaste wielophanging denk ik heel veel verschil gemaakt.”

De Nederlander en zijn team kunnen dus heel tevreden zijn na zo’n succesvol testweekend. Volgend weekend wordt het 2021-seizoen afgetrapt in Bahrein en het zal nog spannend worden hoe de Mercedes W12 zal gaan presteren.

Laat je horen! Wie is volgens jou het te kloppen team dit jaar?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Plooij zag het direct aan Verstappen: “Het zit echt goed”