Het laatste formule 1 nieuws

Podcast: Is Schumacher klaar voor een Formule 1-debuut?

Podcast: Is Schumacher klaar voor een Formule 1-debuut?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

11:23 – Het is inmiddels niet meer de vraag of, maar eerder wanneer Mick Schumacher zijn debuut in de Formule 1 gaat maken. De jonge Duitser ligt op titelkoers in de Formule 2 en heeft een datum voor het deelnemen aan een vrije training voor Alfa Romeo. Maar is Schumacher klaar voor de Formule 1? We bespreken het in de nieuwste aflevering van de GPUpdate Podcast.

Schumacher verstevigde zijn leidende positie tijdens het voorbije Formule 2-weekend in Rusland en niets lijkt een debuut in de Formule 1 nog in de weg te staan. De zoon van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher neemt het dit jaar in de Formule 2 op tegen Callum Ilott en Robert Shwartzman, twee andere leden van de Ferrari Drivers Academy. Die beide heren krijgen dit seizoen ook nog een kans zich te bewijzen in een vrije training op vrijdag. Met andere woorden: dit drietal vecht in principe om een plek in de Formule 1.

“Het was interessanter geweest als hij niet op titelkoers lag”, zegt F1-journalist Ronald Vording over Schumacher in de nieuwste GPUpdate Podcast . “Als een Ilott of een Shwartzman kampioen zou worden, had Ferrari meer moeite gehad om een F1-debuut van Schumacher te verantwoorden. Dan kreeg je weer die discussie over z’n achternaam en dat het de enige reden is dat hij naar F1 mag. Nu is het 1+1=3. Hij gaat kampioen worden en dat is in de meeste gevallen een ticket voor de Formule 1. Omdat daarmee ook de naam Schumacher terugkeert in de Formule 1, moet je dat zeker doen. Hij gaat waarschijnlijk een zitje bij Alfa Romeo invullen.”

De drie Ferrari-juniors kwamen deze week op Fiorano in actie tijdens een ingelaste testdag. GPUpdate-redacteur Mike Mulder twijfelt echter of Schumacher al klaar is voor F1: “Je hoort in de Formule 2 altijd verhalen over het bijschroeven van de motoren. Ik vind het in dit stadium heel moeilijk in te schatten of hij Formule 1-waardig is.”

Het volledige gesprek over de Ferrari F1-juniors en hun Formule 1-toekomst kun je hieronder terugluisteren in de negende aflevering van de GPUpdate Podcast. Daarin ging het ook over […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Podcast: Is Schumacher klaar voor een Formule 1-debuut?