Het laatste formule 1 nieuws

Podcast van de week - Talking Bull en How To Be Superhuman van Red Bull

Podcast van de week – Talking Bull en How To Be Superhuman van Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Talking Bull – Red Bull Red Bull wordt vaak genoemd als hét schoolvoorbeeld voor merken op het gebied van contentmarketing en brand publishing. Van YouTube tot de Red Bull Music Academy en sportevenementen: Red Bull produceert content op en voor bijna elk denkbaar kanaal. Dus het kan ook niet anders dan dat ze een audiostrategie hebben, waar meerdere podcasts deel uit van maken.

Alleen al op basis van de titels krijg je een goed beeld van de wereld waarin het energydrink-merk bevindt: ‘Red Bull Music AAA’, ‘Orlando’s World of Diving’, ‘Beyond the Ordinary’, ‘Decoding Athletes’, ‘Talking Bull’ en ‘How To be Superhuman’. Oftewel: veel muziek, extreme sports en – door Red Bull gesponsorde – atleten en sporters aan het woord. Talking Bull

Er zijn twee podcasts van Red Bull die eruit springen: ‘Talking Bull’ en ‘How To Be Superhuman’. ‘Talking Bull’ is een conversational podcast en gaat over het Red Bull Racing Honda Formule 1 Team en richt zich vooral op de Formule 1-fan, met verhalen rondom het Red Bull Honda team.

Maar ook voor Formule 1-‘nitwits’ valt er wat te ontdekken en te luisteren. Zoals het dubbelinterview met coureur Max Verstappen en zijn vader Jos. Of hoe personal trainer Patrick Harding coureur Alex Albon traint voor een race (leuk weetje: er kan tot aan 40 kilo aan druk op de nek van een coureur staan). Of hoe engineer Andy Damerum van Red Bull Advanced Technologies, samen met een dokter en engineers van andere Formule 1-teams in het Verenigd Koninkrijk, in 2020 hun krachten bundelden mobiele beademingsapparatuur voor Covid-19-patiënten te ontwerpen en te produceren. Een proces dat normaal een paar jaar duurt, kregen zij binnen drie weken voor elkaar.

Bij Red Bull begrijpen ze als geen ander dat het interessant is om een kijkje achter de schermen te krijgen. De podcasts maken ook duidelijk deel uit van de overkoepelende contentstrategie: er wordt geregeld verwezen naar een video op andere kanalen en elke aflevering wordt afgesloten met het nieuwste nummer van een artiest uit de stal van het Red Bull record label. Wat minpuntjes: de geluidskwaliteit van de interviews laat weleens te wensen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Podcast van de week – Talking Bull en How To Be Superhuman van Red Bull