Het laatste formule 1 nieuws

‘Porsche als motorleverancier in 2022 is niet realistisch’

‘Porsche als motorleverancier in 2022 is niet realistisch’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 moet het nu en de komende jaren doen met slechts drie fabrikanten en mogelijk een vierde. Dit zijn natuurlijk Mercedes , Ferrari en Renault , alsook Honda als Red Bull Racing hun motor overneemt en blijft door ontwikkelen. Er wordt echter al geruime tijd geroepen dat er meer fabrikanten nodig zijn en twee geïnteresseerden zouden Porsche en Volkswagen zijn. Nieuw motorreglement

Zoals het er nu naar uitziet heeft het voor nieuwe fabrikanten pas zin om in te stappen tegen 2026, want dan zal het motorreglement op de schop gaan. Nu instappen zou domweg té veel geld kosten en dat is niet rendabel voor de komende jaren. Iets wat moet veranderen volgens McLaren teambaas Andreas Seidl , die aangegeven heeft dat hij geen entree van Porsche in 2022 verwacht.

Seidl was voordat hij bij McLaren aan de slag ging werkzaam bij Porsche, zodoende wordt hem door Formel1.de om zijn opinie gevraagd. Seidl: “Ik kan natuurlijk niet voor Porsche spreken. Maar als je naar het totale plaatje kijkt, vanuit mijn perspectief, dan is het op dit moment niet realistisch voor een nieuwe fabrikant om deel te nemen aan de Formule 1 in de komende jaren.”

Dit komt “doordat de investering die je moet doen samen met de tijd die het kost, te hoog en te lang is om een competitief pakket te realiseren.” Dit is iets waar de Formule 1 samen met de teams en de FIA eens serieus naar moet gaan kijken, zodat de instapdrempel lager komt te liggen. Dit zou het immers aantrekkelijker maken voor nieuwe fabrikanten om wel de stap te maken.

Hij vervolgt: “De Formule 1, samen met de FIA en de teams, alsook de motorfabrikanten en potentiële nieuwe fabrikanten, moeten een duidelijk plan uitwerken van wat de volgende evolutie van motorregels is. Ik denk dat dat de sleutelvraag is dat eerst van een antwoord voorzien moet worden, voordat we ook naar tijdschema’s of nieuwe potentiële deelnemers kunnen kijken.”

Hier is met de nieuwe Concorde Agreement de eerste stap mee gezet, zegt Seidl: “Ik denk dat wat er gebeurd is aan de kant van de teams, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Porsche als motorleverancier in 2022 is niet realistisch’