Het laatste formule 1 nieuws

Porsche Motorsport overweegt stap richting F1 vanaf 2025

Porsche Motorsport overweegt stap richting F1 vanaf 2025

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Sean Bull Design | Illustratieve afbeelding van een concept ontwerp gebaseerd op de Red Bull RB14. Vanaf 2025 introduceert de Formule 1 een nieuw motorreglement, de eerste “grote” verandering sinds de overstap naar hybride V6-turbo motoren in 2014. Deze nieuwe reglementen zouden eigenlijk al in 2024 in moeten gaan maar de Formule 1 teams vonden een overeenkomst om van 2022 tot eind 2024 een zogenoemde ‘motor ontwikkelingsstop’ in te voeren.

Die wijzigingen die nog door de team moet goed worden gekeurd hebben zeker de aandacht gekregen van Porsche en van moeder bedrijf Volkswagen Group. In een gesprek met de BBC verteld de vice-president van Porsche over het belang van duurzaamheid en de implementatie van fossiel vrije brandstoffen die daarin natuurlijk een grote rol spelen.

“Als deze aspecten worden bevestigd, zullen we ze in detail evalueren binnen de Volkswagen-groep en verdere stappen bespreken”, aldus Enzinger over het belang van fossiel vrije brandstoffen.

Hij voegde eraan toe: “Porsche en Volkswagen houden zich aan de constant veranderende regelgeving in alle voor ons relevante kampioenschappen over de hele wereld. Dit is ook het geval met betrekking tot de aangekondigde nieuwe motorreglementen voor de Formule 1 vanaf 2025.” In deze reglementen staat dat de Formule 1 in 2025 gebruik moet maken van E-fuels, dus brandstoffen die niet schadelijk zijn voor het milieu.

Maar mocht Porsche voor het eerst sinds 1986 de Formule 1 weer instappen als motorleverancier, dan is natuurlijk nog de vraag voor wie de Duitse automaker gaat leveren. Er zijn een aantal opties voor het bedrijf. Het kan zo zijn dat ze motoren gaan leveren aan Red Bull. Honda verlaat dit jaar de Formule 1, maar Red Bull blijft gebruik maken van de Honda krachtbron. Wel zegt Red Bull- teambaas Christian Horner dat hij open staat voor het binnenhalen van de juiste partner op gebied van motoren.

De tweede optie voor Porsche in McLaren met voormalig Porsche werknemer Andreas Seidl aan het hoofd van de gehele operatie. Toen McLaren werd gevraagd naar de speculatie over een deal gaven ze als reactie nooit commentaar te geven op speculatie.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Porsche Motorsport overweegt stap richting F1 vanaf 2025