Het laatste formule 1 nieuws

Portimao heeft de uitdaging volbracht: 'Moesten aan enorme eisen voldoen'

Portimao heeft de uitdaging volbracht: ‘Moesten aan enorme eisen voldoen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 is er 24 jaar lang niet geweest voor een officiële Grand Prix, maar in 2020 keert de F1 eindelijk terug op Portugese bodem. Het circuit Autodromo do Algarve is er helemaal klaar voor en heeft een nieuwe asfalt laag aangelegd voor de Grand Prix.

“We hebben een nieuwe asfalt laag aangebracht en nieuwe bewegwijzering, bruggen en kilometers aan kabels geplaatst” , zegt directeur van het circuit Paulo Pinheiro in een interview met het Portugese A Bola . Het is voor het eerst dat de F1 in Portimao neerstrijkt voor een Grand Prix, nadat het wel al eens getest heeft op de Portugese omloop. Moeilijke situatie

Omdat het circuit nooit helemaal op slot is gegaan, werd het voorbereiden op de GP een stuk lastiger, vindt Pinheiro. “We hebben de activiteit op het circuit nooit helemaal onderbroken, daarom werd de operatie een stuk ingewikkelder.”

“Door de huidige situatie moesten we aan enorme eisen voldoen die de organisatie van de Formule 1 ons oplegde. In 2019 bedroeg de bezettingsgraad 326 dagen” , besluit Pinheiro, die daarmee aantoont hoe ongelofelijk populair de locatie is.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Portimao heeft de uitdaging volbracht: ‘Moesten aan enorme eisen voldoen’