Het laatste formule 1 nieuws

Positieve resultaten F1 Global Survey: 'Publiek is jonger en diverser'

Positieve resultaten F1 Global Survey: ‘Publiek is jonger en diverser’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De resultaten van de F1 Global Survey werden bekendgemaakt voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. Het onderzoek laat zien dat het Formule 1-publiek steeds jonger en diverser wordt en daar is Stefano Domenicali, CEO en voorzitter van de Formule 1, erg blij mee.

De enquête was door 167.000 fans ingevuld die kwamen uit 187 verschillende landen. De gemiddelde leeftijd van de fans daalde in vier jaar tijd van 36 naar 32 en er was een verdubbeling zichtbaar van het aantal vrouwen die de enquête hadden ingevuld.

“Ik denk dat diversiteit en het verkrijgen van jonger publiek ons in staat zal stellen ons te verrijken, want we kunnen van meer mensen aandacht krijgen. Dat is echt iets dat we hebben zien [gebeuren met] het effect van het hebben van de juiste taal, het juiste verhaal en de juiste instrumenten die beter passen bij de manier waarop de jongere generatie werkt en zich gedraagt. Dat is echt iets wat we in dat opzicht nog meer gaan stimuleren”, vertelt de Italiaan bij Autosport . Uitslag wordt in overweging genomen

De uitslag van het onderzoek gaat ook zeker invloed hebben op de toekomst van de Formule 1. Domenicali heeft aangegeven dat ze gaan kijken hoe ze de Grand Prixs nog beter kunnen maken voor fans van verschillende leeftijden.

“Dit is iets wat we in overweging gaan nemen. We hebben grootse plannen voor de toekomst. Hopelijk is COVID snel achter de rug zodat we de spanning echt fysiek kunnen beleven op het circuit. Maar het is goed om te zien dat het gevoel dat we hebben bevestigd wordt door dit onderzoek.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Positieve resultaten F1 Global Survey: ‘Publiek is jonger en diverser’