Het laatste formule 1 nieuws

Presentatie F1-kalender 2022 in september of oktober: "Grand Prix in Miami'

Presentatie F1-kalender 2022 in september of oktober: “Grand Prix in Miami’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het seizoen van 2021 is in volle gang en het is nog niet duidelijk of alle races dit jaar door gaan. Toch wordt er al gesproken over de kalender voor het komende jaar F1 2022, waarin de nieuwe generatie F1-auto’s gaan rijden. Wanneer komt de nieuwe kalender? Formule 1-directeur Stefano Domenicalli spreekt een verwachting uit. “We hebben in 2021 pas een half seizoen achter ons”, aldus de Italiaan tegenover SpeedWeek. “Maar de planning voor het komende jaar loopt al een tijdje. We hopen dat we de voorlopige kalender kunnen presenteren in september of oktober.”

Een van de belangrijke doelen voor de Formule 1 is een tweede wedstrijd in de Verenigde Staten. “We kunnen bevestigen dat een lang verwachtte Grand Prix van Miami in de eerste helft van mei gaat plaatsvinden”, aldus de F1-directeur. “De vraag naar tickets is groot, ook al is de officiële verkoop nog niet gestart.”
Jeremy Clarkson, bekend van Top Gear , haalde tijdens de Grand Prix van Hongarije al uit naar Lewis Hamilton. Bij de herstart stond de F1-coureur van Mercedes alleen aan de start. Clarkson reageerde op Twitter: ‘Ah, slim. Alleen Hamilton op de baan. Op die manier kan hij niemand raken’. De Brit haalde daarbij de crash van in Silverstone aan, waar hij door de wereldkampioen hard uit de race geramd werd. De Top Gear-presentator haalt nu wederom uit. Tijdens de Grand Prix van Hongarije klaagde Hamilton over de boordradio dat Fernando Alonso te gevaarlijk reed. Volgens Clarkson moet de Mercedes-coureur billenkoek krijgen. De Brit vond misschien nog wel het ergste het gedrag van de Hamilton op het podium, waar hij zich onwel leek te voelen. “Hij faalde op het podium, claimen dat hij long Covid heeft”, quote Judge13 Clarkson. “Wat voor mij lijkt dat hij een manier zoekt om te zeggen: ‘Alsjeblieft, negeer Esteban Ocon’, de rookie die mij net verslagen heeft. Ik ben de echte held en vergeet dat alsjeblieft niet. Nou ja, het spijt mij Lewis, maar als je je zo gedraagt, dan ben je dat niet. Oh, en betaal je belastingen.”
Op het circuit van Silverstone mocht Mick […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Presentatie F1-kalender 2022 in september of oktober: “Grand Prix in Miami’