Het laatste formule 1 nieuws

Presteerde Alex Albon slecht in Oostenrijk? "Het toont wat een kortetermijngeheugen mensen in de Formule 1 hebben"

Presteerde Alex Albon slecht in Oostenrijk? “Het toont wat een kortetermijngeheugen mensen in de Formule 1 hebben”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alex Albon kreeg na afloop van de Grand Prix van Steiermark de nodige kritiek over zich heen. De Red Bull-coureur kon het tempo van zijn teamgenoot Max Verstappen niet volgen en daarmee niet voor de nodige druk op Mercedes zorgen. Diverse F1-criticasters vroegen zich al af wanneer de coureur vervangen gaat worden. Red Bull-teambaas is het niet eens met deze conclusie en neemt de Britse Thai in bescherming. “Het toont aan wat een korte-termijn-geheugen mensen in de Formule 1 hebben en hoe snel ze dingen vergeten”, schrijft Horner in zijn column voor Red Bull . “Gedurende zijn eerste stint op de zachte band, maakten we ons zorgen over de potentiële blaarvorming op zijn rechte voorband. Dus probeerden wij zijn snelheid te managen, om zeker te stellen dat hij zijn geplande ronde voor zijn pitstop haalde. Dit betekende dat hij een significante hoeveelheid snelheid weggaf aan de auto’s voor hem, maar zodra hij wisselde naar de medium compound, was hij weer op snelheid. Als je naar de analyse kijkt, zat Alex binnen een tiende van Bottas die achter Max aanjaagde. Hij deed ook erg goed werk in het afhouden van de erg snelle Sergio Perez aan het einde van de race.”

Ondanks zijn problemen evenaarde Albon zijn beste resultaat in de Formule 1. De Brit benadrukt dat er ook een behoorlijk verschil in ervaring zit tussen zijn pupil en de coureurs die voor hem eindigde. “ Alex heeft veel lessen meegenomen van de prestatie op zondag. Dus denk ik niet dat hij bij de pakken neer moet zitten, omdat hij eigenlijk zijn beste resultaat in de Formule 1 evenaarde en hij scoorde voor het team een solide aantal punten voor het kampioenschap”, besluit de teambaas.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Presteerde Alex Albon slecht in Oostenrijk? “Het toont wat een kortetermijngeheugen mensen in de Formule 1 hebben”