Het laatste formule 1 nieuws

Preview: Bekroont Max Verstappen het oranjefeest in Zandvoort met een overwinning?

Preview: Bekroont Max Verstappen het oranjefeest in Zandvoort met een overwinning?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het wachten duurde misschien veel te lang, maar de terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort na 36 jaar afwezigheid had niet op een beter moment kunnen komen. Een razendspannend titelgevecht, Max Verstappen en Lewis Hamilton in de vorm van hun leven, de populariteit van de sport in Nederland viert hoogtij en Zandvoort heeft met de renovatie van het circuit een instant klassieker in handen. Veel is ook nog onbekend voor vanmiddag, maar wat weten we wel voorafgaand aan de race?

Jan Lammers voorspelde het in 2019 al bij de bekendmaking: de F1-wereld zal versteld van het circuit, de sfeer en van het evenement. De Dutch GP overtreft alle verwachtingen van de mensen in de F1-paddock die echt wel wat gewend zijn. Vandaag is de apotheose na een al fabelachtige zaterdag. Slechts 38 duizendsten scheidden de topfavorieten Max Verstappen en Lewis Hamilton en natuurlijk is het op een type baan als Zandvoort uiterst gunstig om pole te hebben, maar wie denkt dat Verstappen nu ook ‘wel even’ de zege pakt, heeft het mis.

Lees ook: Verstappen uitgelaten na perfecte zaterdag: ‘Geweldige baan voor kwalificatie’ Verstappen en Hamilton, ook vandaag weer zij aan zij. BSR AGency “We hebben hier nog nooit geracet met deze auto’s. Het zijn veel rondjes met bochten die zwaar zijn voor de banden dus er kan nog veel gebeuren.” Wie ook geniet dit weekend, van zowel het circuit als van de Oranje-fans, is Lewis Hamilton. Er was vrees van tevoren dat de Britse wereldkampioen op enig moment in het weekend een striemend fluitconcert of een golf van boe-geroep zou moeten verduren, maar dat valt alles mee. Hier en daar gejoel en een middelvinger maar vooral ook respect en applaus, het lijkt ook Hamilton op te vallen.

“Ik wil de fans heel erg bedanken, ik ben ontzettend goed ontvangen en het circuit is echt fantastisch. De strategie gaat een rol spelen”, denkt Hamilton. Met dat laatste stipt hij een belangrijk voordeel aan voor Mercedes. Hamilton heeft rugdekking van Valtteri Bottas waar Verstappen niet op Sergio Pérez (P16 plus nog een mogelijke gridstraf) hoeft te rekenen. Mercedes-teambaas Toto Wolff […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Preview: Bekroont Max Verstappen het oranjefeest in Zandvoort met een overwinning?