Het laatste formule 1 nieuws

Preview: Doldwaas Formule E-weekend met achttien kanshebbers in aantocht

Preview: Doldwaas Formule E-weekend met achttien kanshebbers in aantocht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het afgelopen half jaar zijn er dertien races verreden in de Formule E en hebben we in aanloop naar de laatste twee races als acht verschillende winnende teams gehad. Dat komt voornamelijk door het bijzondere kwalificatieformat. In vier groepen van zes wordt het eerste deel van de kwalificatie namelijk elk raceweekend afgewerkt. De top zes uit het klassement als eerst, gevolgd door de nummers zeven tot en met twaalf, enzovoort.

Daardoor hebben degenen die er in het klassement het beste voorstaan een kleinere kans om het ver te schoppen in de kwalificatie, want zij moeten onder de zwaarste omstandigheden hun ronde neerzetten. De beste zes coureurs stoten na het rijden van een ronde door naar de zogeheten Super Pole-sessie, waar zij nog eens een tijd neerzetten en bepalen hoe de top zes eruit ziet.

Het betekent eigenlijk dus dat de meest constante coureurs bovenaan staan. Dit seizoen zijn dat vooralsnog twee Nederlanders. Nyck de Vries en Robin Frijns staan in aanloop naar de twee laatste races aan komend weekend met 95 en 89 punten bovenaan het klassement en hebben dus op papier de beste kans op het veroveren van de wereldtitel.

Ze hebben echter nog concurrentie van zestien andere coureurs, die in Berlijn dit weekend strijden om maximaal zestig beschikbare punten. De puntentelling is qua raceresultaat hetzelfde als de Formule 1 , maar tijdens de kwalificatie kunnen de coureurs ook nog vier punten verdienen.

Er wordt dit weekend geracet in Berlijn op het voormalige vliegveld Tempelhof. Er wordt op een lay-out gereden, maar de ene keer met de klok mee en de andere keer tegen de klok in. Toch twee totaal andere races dus. Vorig jaar ging het Mercedes -team van De Vries er heel goed en scoorde ze een 1-2. Dat belooft dus veel goeds voor het aankomende weekend.

Preview gaat verder onder de lay-out van het circuit De Nederlanders

Zoals hierboven te zien is staan Nyck de Vries en Robin Frijns er goed voor. De enige twee Nederlanders in deze klasse presteren tot op heden het beste van iedereen. Nyck de Vries kende vooral veel pieken en dalen. Hij won de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Preview: Doldwaas Formule E-weekend met achttien kanshebbers in aantocht