Het laatste formule 1 nieuws

Preview GP Qatar: Gooit gridstraf roet in het eten?

Preview GP Qatar: Gooit gridstraf roet in het eten?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ronde 20 van het Formule 1-seizoen 2021 en opnieuw dreigt een controverse. Ging het in Qatar tot vrijdag nog lang over de verdedigende actie van Max Verstappen op Lewis Hamilton in Brazilië, vandaag staat in het teken van gele vlaggen en mogelijke gridstraffen.

Max Verstappen, Valtteri Bottas en Carlos Sainz werden na afloop van de kwalificatie op Losail door de wedstrijdleiding op het matje geroepen. Ze moeten zich zondag verantwoorden voor het negeren van gele vlaggen in de kwalificatie. De straf die Verstappen boven het hoofd hangt zou weleens van invloed kunnen zijn op het verloop van de race.

Lees ook: Verstappen naar wedstrijdleiding voor negeren gele vlaggen in Q3 (Motorsport Images) Verstappen kwalificeerde zich zaterdag op de tweede plaats achter Lewis Hamilton en dus leek alles er op te wijzen dat er dit weekend opnieuw een duel tussen de twee hoofdrolspelers van dit seizoen zou komen. Mocht Verstappen echter een gridstraf krijgen dan is dat nog maar de vraag.

Mercedes’ raketmotor
Mercedes heeft Hamilton vorig weekend in Brazilië een nieuwe interne verbrandingsmotor gegeven waarmee hij op Interlagos iedereen de baas was. Op vrijdag en zaterdag bleek die motor ook in Qatar oppermachtig te zijn. Zowel tijdens de long runs in de trainingen als in de kwalificatie was Red Bull de onderliggende partij. Hamilton kwalificeerde zich met ruime voorsprong op pole en gokt voor zondag op een goede start en een race met slechts één pitstop.

Het feit dat Verstappen mogelijk een paar plaatsen naar achteren moet, helpt Hamilton alleen maar verder in het zadel. Hoe mooi de coureurs het circuit ook vinden, echt veel inhalen zal er zondag op Losail niet in zitten. Vanaf een tweede plaats zou het voor Verstappen al lastig zijn om Hamilton te verschalken, laat staan als hij van nog verder van achteren zal moeten komen.

Damage control?
Het lijkt er op dat Verstappen – in het geval van een gridstraf – genoegen zal moeten nemen met het beperken van de schade, optimaliseren dus. Ook bij een eventuele gridstraf zou een tweede plaats er in moeten zitten. Dat is voldoende om zijn voorsprong […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Preview GP Qatar: Gooit gridstraf roet in het eten?