Het laatste formule 1 nieuws

Preview GP van Hongarije: Wie kan Mercedes verslaan?

Preview GP van Hongarije: Wie kan Mercedes verslaan?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

14:03 – Twee races heeft de Formule 1 inmiddels afgewerkt, maar komend weekend wordt er alweer geracet. Voor het eerst dit jaar vindt er een krachtmeting niet op de Red Bull Ring plaats, want de teams reizen af naar de Hungaroring om het eerste blokje van drie races af te sluiten. Zijn er op dit korte circuit wel teams die de strijd echt aan kunnen gaan met Mercedes? GPUpdate.net blikt vooruit.

De Formule 1 verlaat de Red Bull Ring na twee Grands Prix die een heel ander verloop kenden. De eerste race, de GP van Oostenrijk, was een ware thriller met meerdere Safety Car-fases, incidenten, liefst negen uitvallers en spanning tot in de laatste bocht. Dat laatste was bij de GP van Stiermarken ook het geval, maar in algemene zin had de race een veel rustiger verloop dan een week eerder. Komend weekend mogen de teams en coureurs opnieuw hun kunstje vertonen, en deze keer niet in Spielberg. De eerste race buiten Oostenrijk vindt plaats op de Hungaroring en de hoop is dat er nu wel een serieuze bedreiging komt voor Mercedes.

1. Mercedes wil drie op rij: Wie kan de Zilverpijlen stoppen?
Want die serieuze bedreiging, die ontbrak op de Red Bull Ring voor Mercedes. Het team, dat de afgelopen zes seizoenen beide wereldtitels opeiste, staat na twee races op twee overtuigende zeges en werd in beide races nog niet echt getest. Max Verstappen is met zijn Red Bull de enige die qua rondetijden nog enigszins in de buurt kan blijven, maar daar was alles ook wel mee gezegd in Oostenrijk. Het relatieve gemak waarmee Bottas in de slotfase van de Stiermarkse GP aan de Nederlander voorbijging, zegt wat dat betreft eigenlijk wel genoeg. Voor de Formule 1 en de fans is het te hopen dat de Hungaroring, een circuit dat heel anders is dan de Red Bull Ring, voor een ander beeld gaat zorgen, maar dat staat Mercedes niet in de weg om te jagen op de derde zege van 2020.

2. De interne strijd bij Red Bull: Kan Albon dichter bij Verstappen blijven?
Realistisch gezien […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Preview GP van Hongarije: Wie kan Mercedes verslaan?