Het laatste formule 1 nieuws

Preview IndyCar 2021: Wie houdt Dixon van zevende titel?

Preview IndyCar 2021: Wie houdt Dixon van zevende titel?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bijna zes maanden na de laatste race van 2020 werkt de IndyCar Series dit weekend de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen af. Wie kan Scott Dixon van zijn zevende titel houden, waarmee hij op gelijke hoogte komt met recordhouder A.J. Foyt? En weet Rinus VeeKay zijn goede debuutseizoen een mooi vervolg te geven in 2021?

Het afgelopen IndyCar-seizoen stond vanzelfsprekend in het teken van het coronavirus. De pandemie zorgde ervoor dat het seizoen niet zoals gepland in maart van start kon gaan, maar dat de openingsrace moest worden uitgesteld tot 6 juni. Dertien races later kroonde Scott Dixon zich in St. Petersburg, de gebruikelijke thuishaven van de openingsrace van het IndyCar-seizoen, voor de zesde keer tot kampioen. De Nieuw-Zeelander had het recordaantal titels in de IndyCar Series al in handen, maar met titel zes kwam hij weer wat dichterbij het record van A.J. Foyt voor meeste kampioenschappen in de Amerikaanse single-seaters. De inmiddels 86-jarige Amerikaan heeft met zeven titels dat record in handen.

Dixon keert dit jaar terug om zijn titel te verdedigen en gaat dat proberen in dezelfde auto als afgelopen jaar. Voor het vierde opeenvolgende jaar komen de diverse teams uit met een Dallara IR-18, die is voorzien van een universele aero kit en die slechts zeer beperkt ruimte biedt om als team door te ontwikkelen. Eén van de weinige vlakken waarop dat mogelijk is, is bij de dempers. Onder de motorkap ligt al sinds 2012 een 2.2 liter V6-motor met dubbele turbo, die goed is voor zo’n 700 pk. Op dit vlak hebben de teams de vrijheid om hun motoren af te nemen bij Honda en Chevrolet. Eigenlijk zouden de huidige motoren na dit jaar aan de kant worden geschoven voor nieuwe 2.4 liter V6-motoren met dubbele turbo én een hybride component . De introductie daarvan is vanwege het coronavirus echter uitgesteld tot 2023. De banden worden wederom geleverd door Firestone.

Het startveld voor het nieuwe IndyCar-seizoen is ten opzichte van vorig jaar iets gegroeid. Team Penske heeft na 2020 een einde gemaakt aan het avontuur in de Australische Supercars, waarmee het ruimte heeft gecreëerd voor een vierde […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Preview IndyCar 2021: Wie houdt Dixon van zevende titel?

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden