Het laatste formule 1 nieuws

Preview: Wie stopt heerschappij Mercedes in Hongarije? Regen moet Red Bull redden

Preview: Wie stopt heerschappij Mercedes in Hongarije? Regen moet Red Bull redden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

‘Krankzinnig’ noemde Helmut Marko de 1.4 seconde achterstand van ‘zijn’ Red Bull op Mercedes in Hongarije. Dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas over de 4.3 kilometer en 14 bochten van de Hungaroring met rondjes in de 1:13 zo’n gat konden slaan, is dat eigenlijk ook. De twee Mercedes-coureurs lijken elkaars enige tegenstander, zo groot is hun heerschappij in Hongarije. De rest kan enkel hopen op hulp van boven.

Daarbij doelen we uiteraard niet op goddelijk ingrijpen (al zal een aantal teams daar ook geen bezwaar tegen hebben) maar op een flinke plensbui. Regen heet in de Formule 1 zowel smaak- als gelijkmaker te zijn, en als de negen teams die niet Mercedes heten aan één ding behoefte hebben in Hongarije, is het wel een eerlijker speelveld. Vooralsnog acteert Mercedes er namelijk op een totaal ander niveau.

Lees ook: Hamilton stormt naar pole met oppermachtig Mercedes, Verstappen zevende op ruim een seconde

De enige die in de kwalificatie binnen de seconde van de zwarte bolides eindigde, is Racing Points Lance Stroll (daarover later meer). Nummer vier Sergio Pérez ziet al +1.098 achter zijn naam staan, Max Verstappen op P7 liefst 1.402 seconde. Vandaar die opmerking van Marko, met de Oostenrijker en Verstappen die op een regenroulette hopen. “Dat zorgt misschien voor wat chaos”, aldus Verstappen.

Het zegt alles over de gang van zaken op de baan net buiten Boedapest, waar Mercedes alles onder controle heeft. Hamilton en Bottas verwachten daarbij zelfs dat de start onderling doorslaggevend wordt , wat de hoop voor een spannende strijd vooraan extra op regen vestigt. Maar of die bui valt? Volgens de laatste berichten is de kans goed, maar hoe vaak wachten F1-fans niet tevergeefs op regen?
(tekst loopt door onder het weerbericht) #F1 Weather Update #HungarianGP : Showers and even short thunderstorms are likely to develop in the #Budapest area on Sunday afternoon. Risk of rain in the race window has slightly increased to 50-60 %. (But be aware: Showers still can pass by the track without a hit.) pic.twitter.com/FntggBLq5l — Steffen Dietz (@sdietzf1) July 18, 2020 Laatste kans Red Bull?

Oké, dat klinkt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Preview: Wie stopt heerschappij Mercedes in Hongarije? Regen moet Red Bull redden