Het laatste formule 1 nieuws

Priestley over eventueel protest Mercedes: "Vraag me af of het iets oplevert"

Priestley over eventueel protest Mercedes: “Vraag me af of het iets oplevert”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes is er volgens Marc Priestley serieus bang voor dat Red Bull Racing het sterkste team zal zijn in Bakoe. Dat is volgens het voormalig lid van McLaren de reden dat de regerend wereldkampioen bij de constructeurs dreigt met een protest. Priestley twijfelt echter of een protest van Mercedes iets op gaat leveren.

De afgelopen weken ging het veel over de flexibele achtervleugel van onder meer Red Bull Racing. In Barcelona merkte Mercedes op dat de vleugel van de Oostenrijke formatie een stuk buigbaarder is, wat een voordeel op zou leveren op het gebied van topsnelheid. Dat zou een belangrijke factor kunnen worden in de Grand Prix van Azerbeidzjan, aangezien het Baku City Circuit, waar dit weekend op gereden wordt, twee lange rechte stukken heeft, waaronder het langste rechte stuk op de hele Formule 1-kalender.

Artikel gaat verder onder video Waarom Mercedes vreest voor Red Bull

Priestley ziet dat als de voornaamste reden voor de toenemende commotie rond de achtervleugel van Red Bull. “Het onderwerp is nog groter geworden omdat Bakoe natuurlijk een ongelofelijk lang recht stuk heeft. Daar heb je uiteraard topsnelheid nodig. Als het in het gevecht tussen Mercedes en Red Bull aankomt op topsnelheid, had Mercedes altijd een duidelijk voordeel. Ik zeg niet dat het dit weekend per se zal veranderen, maar de buigbare achtervleugel van Red Bull kan wel voor een significant voordeel in topsnelheid zorgen. Mercedes maakt zich zorgen dat Red Bull met de achtervleugel zo veel tijd wint op het rechte stuk, dat de Grand Prix van Azerbeidzjan weer naar Red Bull gaat”, zegt de voormalig pitcrew-medewerker van McLaren in zijn nieuwe video op YouTube . Protest in Bakoe?

Mercedes zou vrezen voor Red Bull in Bakoe omdat het team van Verstappen en Sergio Pérez in Monaco een stuk beter voor de dag kwam en een groot gedeelte van het Baku City Circuit lijkt op de smalle straten van Monte Carlo. Dat in combinatie met het voordeel op het rechte stuk zorgt ervoor dat Mercedes-teambaas Toto Wolff al dreigde met een protest. Hij wil eigenlijk niet dat Red Bull met de huidige achtervleugel kan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Priestley over eventueel protest Mercedes: “Vraag me af of het iets oplevert”