Het laatste formule 1 nieuws

Probleem in het verschiet voor Formule 1 als GP van Japan wordt afgelast

Probleem in het verschiet voor Formule 1 als GP van Japan wordt afgelast

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

D e Formule 1 staat binnenkort mogelijk voor een grote uitdaging voor wat betreft de kalender. In de tweede helft van het seizoen zou de Grand Prix van Japan moeten plaatsvinden, maar die zou weleens niet kunnen doorgaan vanwege de vele besmettingen met het coronavirus in het Aziatische land. Een afgelasting van de Grand Prix op Suzuka op 10 oktober zou een veel groter probleem opleveren dan het in eerste instantie lijkt. Als die doorgaat, zou Japan de derde race zijn van een triple-header na Rusland (26 september) en Turkije (3 oktober). Na de Grand Prix van Turkije zullen de zeven F1-teams die in Groot-Brittannië zijn gevestigd allemaal tien dagen in quarantaine moeten doorbrengen, aangezien de Britse regering Turkije nog steeds op de rode lijst heeft staan. Als de GP in Japan doorgaat, zou deze quarantaine kunnen worden vermeden en zouden de teams dan rechtstreeks van Turkije naar Japan reizen, in plaats van tussendoor naar het VK te gaan.

Als de GP van Japan echter wordt afgelast, is het Circuit of the Americas de meest waarschijnlijke kandidaat om de GP te vervangen. Deze race zou dan op 17 oktober moeten worden gehouden, maar omdat Turkije op de rode lijst staat, lijkt dat onmogelijk. Na de GP van Turkije zou iedereen die in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd in quarantaine moeten gaan, wat op 13 oktober zou eindigen. Logistiek gezien zou het dan bijna onhaalbaar zijn om daarna rechtstreeks naar de Verenigde Staten te reizen en daar het GP-weekend te beginnen.

F1-baas Stefano Domenicali hoopt nu met de Britse regering te kunnen onderhandelen over een vrijstelling van de quarantaineverplichting.
Formule 1-coureur Max Verstappen heeft een speciale levering ontvangen van CarNext, een van Europa’s toonaangevende online B2C- en B2B-marktplaatsen voor tweedehands auto’s. Het e-commerceplatform zette dinsdag zijn speciale thuisbezorgnetwerk in voor een ereronde met de raceauto van de coureur dwars door de straten van Amsterdam. De auto werd vervolgens afgeleverd bij de Max Verstappen shop in Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad . Verstappen’s RB14 F1-bolide in het 2021 kleurschema vertrok vanuit de CarNext Store in Breukelen. De wagen werd door omstanders […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Probleem in het verschiet voor Formule 1 als GP van Japan wordt afgelast