Het laatste formule 1 nieuws

Promotor GP China heeft verzoek tot uitstel race ingediend bij F1

Promotor GP China heeft verzoek tot uitstel race ingediend bij F1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van China lijkt de tweede race van het Formule 1-seizoen 2021 te worden die wordt uitgesteld. De promotor wil graag dat het evenement een nieuwe datum later in het jaar krijgt.

De Formule 1 onthulde in november een prachtige kalender voor 2021 met 23 races, maar het heeft er alle schijn van dat er behoorlijk geschoven gaat worden. Het doorgaan van de Grand Prix van Australië, die op 21 maart de opening van het seizoen moet worden, staat op losse schroeven vanwege het coronavirus. Ook waren er al geluiden dat de race in China niet op 11 april verreden wordt . Yibin Yang, de directeur van promotor Juss Events, vertelde aan lokale media, waaronder Motorsport.com , dat zijn organisatie inderdaad een nieuwe datum later in het jaar wil bemachtigen.

“Via een conference call staan we bijna iedere week in contact met de F1”, zei Yang. De promotor van de Chinese GP heeft een formeel verzoek ingediend bij de Formule 1 om de race uit te stellen tot de tweede helft van het jaar. “Hoewel er zoals gebruikelijk een kalender is, denk ik dat het hoogst onzeker is dat er in april of de eerste helft van het jaar een F1-race plaatsvindt. We hopen de datum te wisselen voor een in de tweede helft van het jaar en daarvoor hebben we formeel een verzoek ingediend.” Meer verschuivingen op kalender waarschijnlijk

Daarmee lijken de kalenderproblemen zich langzamerhand op te stapelen voor de Formule 1, dat op de oorspronkelijke kalender al een gat zag ontstaan voor 25 april. In eerste instantie had Vietnam op die plek moeten staan, maar vanwege politieke problemen rond de race staat dat evenement niet meer op de kalender. Het uitstellen van de Grand Prix van China zou een tweede gat laten vallen in april. Naar verluidt zijn Imola en Portimao in beeld om die gaten op te vullen . Zij stonden in 2020 ook op de hevig aangepaste F1-kalender en zouden, als de plannen daadwerkelijk doorgang vinden, in 2021 de opening vormen van het Europese seizoen.

In navolging van Australië is China dus op zoek naar een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Promotor GP China heeft verzoek tot uitstel race ingediend bij F1