Het laatste formule 1 nieuws

Promotor GP van Saoedi-Arabië in gesprek met coureurs over mensenrechten

Promotor GP van Saoedi-Arabië in gesprek met coureurs over mensenrechten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Elke keer wanneer er een sportevenement in het Midden-Oosten wordt georganiseerd doet dit stof opwaaien, en dat is in het geval van de aankomende Grand Prix van Saoedi-Arabië niet anders. Organisaties als Amnesty International menen namelijk dat het land sportevenementen inzet om de “slechte mensenrechtensituatie in het land onder het tapijt te vegen.” Mensenrechten

Saoedi-Arabië tekende een contract voor tien jaar met de Formule 1 . Waar de eerste race(s) in Jeddah zullen plaatsvinden, is het plan om races later in de tijdspanne van tien jaar verreden te laten worden in de nieuwe entertainmentstad Qiddiya. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft al eerder gewezen op het “enorme probleem” met de mensenrechten in sommige van de landen waar F1-races worden gehouden, en sprak eerder dit jaar met officials in Bahrein over de kwestie.

Prins Khalid Bin Sultan Al Faisal, de promotor van de Grand Prix van Saoedi-Arabië en tevens voorzitter van de Saoedische motorsportfederatie zegt dat hij in elk geval ook openstaat voor gesprekken met coureurs, zo bericht Motorsport.com . Volgens de prins hoeft dit niet per se met Lewis Hamilton te zijn: “Niet alleen Lewis Hamilton, maar met wie dan ook, in de zin van een normaal persoon, of de media”. Een vrij land?

“Ik heb op Silverstone een ontmoeting gehad met een paar coureurs. Ik ga hun namen niet noemen, maar Lewis Hamilton was niet een van hen. Ik ben ingegaan op hun zorgen en heb openlijk met ze gesproken. Ik heb gezegd: luister, ik ga jullie niets vertellen, jullie komen naar Saoedi-Arabië en jullie zien het, en als jullie hier voor de race willen komen, dan kunnen jullie komen, en jullie oordelen zelf. Je kunt komen en een kans krijgen om ons land vrij te zien, en dan kun je je mening geven over ons land, want we hebben vertrouwen in wat we vorderen en waar we naartoe gaan. Dus we hebben geen problemen [om erover te discussiëren],” aldus Prins Khalid Bin Sultan Al Faisal.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Promotor GP van Saoedi-Arabië in gesprek met coureurs over mensenrechten