Het laatste formule 1 nieuws

Prost prijst Alonso: "Voor mij is hij de beste coureur op de grid"

Prost prijst Alonso: “Voor mij is hij de beste coureur op de grid”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso pakte tijdens de Grand Prix van Qatar zijn eerste podium in zeven jaar. Alain Prost, viervoudig wereldkampioen en adviseur van Alpine, is opgetogen over het resultaat van afgelopen weekend. Hij is onder de indruk van de Spaanse coureur.

“Het totaalbeeld dat hij heeft van de race is ongelooflijk. Net als zijn gevoel voor de banden, de uitspraken die hij doet over de auto en hoe hij de ingenieurs helpt met zijn advies” , vertelt Prost tegen Marca . Alonso wist uiteindelijk Sergio Perez te verslaan voor een podiumplek door te gaan voor een éénstopper. Alonso is goed voor Alpine

“Voor mij is hij de beste coureur op de grid.” Alonso en Prost worden gezien als twee van de meest succesvolle coureurs bij Renault, nu Alpine. Beide coureurs haalden in het verleden een hoop overwinningen en podiums voor het team.

Alonso keerde na een pauze van twee jaar dit seizoen terug naar de Formule 1. Prost gaf eerder al toe dat hij zijn twijfels had over het terughalen van de Spanjaard. “Fernando heeft me altijd verteld dat hij een ander mens is geworden en ik moet zeggen dat hij gelijk had. Hij doet alles voor het team en dat is heel goed voor ons” , aldus de Alpine-adviseur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Prost prijst Alonso: “Voor mij is hij de beste coureur op de grid”