Het laatste formule 1 nieuws

Q&A Mercedes F1-protegé Vesti: “Zie mezelf niet als de nieuwe Russell”

Q&A Mercedes F1-protegé Vesti: “Zie mezelf niet als de nieuwe Russell”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De nieuwste telg uit het talentenprogramma van Mercedes luistert naar de naam Frederik Vesti. De 19-jarige Deen moet in de komende jaren uitgroeien tot een nieuwe Formule 1-ster van het merk. Motorsport.com sprak exclusief met het jonge talent.

Zoals veel talentvolle rijders heeft Frederik Vesti een verleden bij het Nederlandse Van Amersfoort Racing . De jonge Deen kwam in 2017 en 2018 in diverse kampioenschappen uit voor de Nederlandse renstal en boekte diverse successen. In 2019 won hij met Prema het Formula Regional European Championship waarna de overstap naar het FIA Formule 3 in het voorprogramma van de Formule 1 volgde. Vesti liet diverse malen zijn talent zien. Met drie overwinningen in hoofdraces eindigde de Deen uiteindelijk als vierde in de titelstrijd. Komend jaar is hij met ART de gedoodverfde favoriet voor de titel. Bovendien maakt hij sinds dit jaar officieel deel uit van het ontwikkelingsprogramma van het Mercedes Formule 1-team. Motorsport.com -collega Marco di Marco sprak uitgebreid met het talent: over zijn programma bij Mercedes , de eerste ontmoeting met Toto Wolff en 2021.

Frederik, je bent recent opgenomen in het juniorprogramma van Mercedes. Klopt het dat ze je al een aardige tijd in de gaten hielden?

“Een dergelijke deal heeft tijd nodig. Het team wil mijn groei als coureur zien terwijl ik moet achterhalen of zij in staat zijn om me alle middelen te geven die ik nodig heb om te kunnen groeien. Voordat ik het contract tekende moest ik mijn volledige potentieel laten zien. Ze volgden me al drie jaar maar in de eerste fase waren het slechts oppervlakkige contacten. Toen ik begon te winnen knoopten we het gesprek met elkaar aan. Ze evalueerden niet alleen de positieve momenten maar keken ook hoe ik reageerde op negatieve gebeurtenissen. Deze toetreding tot het Mercedes-programma is een waardevolle kans voor mijn carrière.” Krijg je dit jaar de kans om de Mercedes-simulator uit te proberen?

“Ja, er staan al wat activiteiten gepland. De voornaamste zaak is het kampioenschap in de Formule 3, maar als er tijdens het seizoen pauzes zijn ga ik naar Engeland. Daar zal ik het team […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Q&A Mercedes F1-protegé Vesti: “Zie mezelf niet als de nieuwe Russell”