Het laatste formule 1 nieuws

'Qatar in beeld als vervangende race op F1-kalender 2021'

‘Qatar in beeld als vervangende race op F1-kalender 2021’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het coronavirus zorgt ervoor dat het onzeker is of alle geplande Formule 1-races na de zomerstop wel door kunnen gaan. Er zijn enkele zorgenkindjes en het wegvallen van een of meerdere van deze races kan mogelijk leiden tot een eerste bezoek van de sport aan Qatar.

De Formule 1 moet voor het tweede opeenvolgende jaar rekening houden met het coronavirus bij het samenstellen van de kalender. In de eerste seizoenshelft bleef de schade beperkt tot het uitstellen van de GP van China en de afgelasting van de Canadese ronde. Op de kalender werden die races vervangen door Imola en een tweede ontmoeting op de Red Bull Ring, waardoor het aantal van elf races voor de zomerstop gehandhaafd bleef.

Na de onderbreking staan er nog twaalf races op het programma, maar achter enkele races staan nog vraagtekens. Singapore en Australië zijn al afgelast, waarna eerstgenoemde werd vervangen door een treffen in Istanbul . Voor de afgelaste race in Melbourne wordt nog gekeken naar een passende vervanger. Daarnaast is het doorgaan van de Japanse Grand Prix hoogst onzeker. De F1 wil die race graag behouden, maar de bezoeken van het WEC en de MotoGP in de voorafgaande weken zijn al afgelast . Veel hangt in die zin af van het verloop van de Olympische Spelen in Tokio en de ontwikkeling van de besmettingscijfers. Voor 10 augustus wordt meer duidelijkheid verwacht over die race, meldt Auto, Motor und Sport .

Volgens hetzelfde medium heeft de F1 een scenario klaarliggen als de race op Suzuka afgelast moet worden. De huidige triple-header van Sochi, Istanbul en Suzuka wordt in dat geval een double-header met Rusland (26 september) en Turkije (3 oktober). Na een weekend rust moet dan een nieuwe triple-header volgen met twee races op het Circuit of the Americas (17 en 24 oktober) en een in Mexico-Stad (31 oktober). Ook Bahrein in beeld voor tweede race in 2021

Dan speelt ook nog de situatie in Brazilië. De GP van Sao Paulo staat voor 7 november gepland, maar er gelden in het Zuid-Amerikaanse land strikte quarantaineregels voor reizigers. Ook is een veertiendaagse quarantaine in veel Europese landen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Qatar in beeld als vervangende race op F1-kalender 2021’