Het laatste formule 1 nieuws

Qatar is helemaal nieuw voor Verstappen: 'Ziet er gaaf uit'

Qatar is helemaal nieuw voor Verstappen: ‘Ziet er gaaf uit’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Max Verstappen rijdt dit weekend in het Qatarese Losail één van de belangrijkste races van het Formule 1-seizoen. De vorige keer dat hij in het oliestaatje was, nam hij een prijs mee terug.

“Ik denk dat ik maar één keer in Qatar ben geweest, voor een prijsuitreiking, dus ik kijk ernaar uit om erheen te gaan”, aldus de WK-leider op zijn eigen website. Verstappen verdedigt met nog drie races te gaan een voorsprong van veertien punten ten opzichte van Lewis Hamilton.

MotoGP
Het is voor het eerst dat er Formule 1-bolides verschijnen op het circuit van Losail, dat origineel gebouwd werd voor motorraces. “We hebben er nog nooit gereden, ik ben benieuwd hoe dat bevalt”, zegt Verstappen, die de baan dus alleen van de simulator en de televisie kent. “Het ziet er altijd gaaf uit als we de MotoGP daar zien racen!”

Afwachten
Of de Red Bull-coureur in Losail ook succesvol kan zijn, is volgens Verstappen nog ongewis. “Dat is op dit moment moeilijk inschatten, laten we eens afwachten tot we er zijn. Ik heb wat op de simulator gereden om de bochten te leren begrijpen, maar het zal fijn zijn om de baan in het echt te zien.”

Midden-Oosten
En dus zal de Limburger vroeg in het weekend veel tijd in de vrije trainingen benutten om het asfalt te verkennen. Na de grand prix in Qatar krijgen de Formule 1-coureurs een weekend rust, om vervolgens in andere delen van het Midden-Oosten in twee opeenvolgende weekenden de laatste twee races van het seizoen te rijden: op 5 december in Jeddah in Saoedi-Arabië, en op 12 december in Yas Marina in Abu Dhabi.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Qatar is helemaal nieuw voor Verstappen: ‘Ziet er gaaf uit’