Het laatste formule 1 nieuws

Quebec weigert financiële injectie voor 'spookrace' in Canada

Quebec weigert financiële injectie voor ‘spookrace’ in Canada

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli Vanwege de vrees dat de Canadese autoriteiten geen toeschouwers zullen toelaten om de Formule 1 -race in Montreal bij te wonen, wekt de hoogste ambtenaar van de volksgezondheid van Quebec de indruk dat een zogenaamde spookrace een mogelijkheid is. “Er is een manier om het achter gesloten deuren te organiseren met goed doordachte maatregelen”, werd dr. Horacio Arruda geciteerd door QMI .

Ondertussen maakt de premier van Quebec Francois Legault, die er wel voor open staat dat het evenement voor een tweede keer op rij wordt geschrapt, zich zorgen over de toekomst van de race op de lange termijn. “Waar ik mij zorgen over maak is dat, als we geen Grand Prix hebben in 2021, wat gebeurt er dan met onze overeenkomst voor 2022 tot 2029?”, vertelde hij aan Radio-Canada .

Legault gaat verder: “Laten we niet vergeten dat de Grand Prix een evenement is met grote economische voordelen, want het is geld uit het buitenland dat in Quebec wordt uitgegeven. […] “We zorgen er echter altijd voor dat het uitgegeven geld minder is dan het geld dat binnenkomt.”

Wanneer besloten wordt dat de Canadese Grand Prix inderdaad achter gesloten deuren wordt gehouden moet er geld bij en er wordt gesproken over 6 miljoen dollar extra. De reden is dat de inkomsten voor de promotor voor een flink deel komen uit toeristenbelasting en wanneer de race achter gesloten deuren wordt gehouden, loopt de promotor dus veel geld mis. Maar de premier van Quebec vindt dat er voldoende geld is uitgegeven aan het race-evenement.

Los van de financiële problemen die een spookrace met zich mee brengt, heeft de Canadese overheid ook een inreisbeperking opgelegd voor mensen die vanuit het buitenland Canada in willen. Iedereen die vanuit het buitenland naar Canada komt moet 14 dagen in quarantaine. Aangezien de Canadese Grand Prix een voor de Grand Prix van Azerbeidzjan wordt gehouden is dat dus een probleem. Afspraken over een mogelijke uitzonderingsregel voor de Formule 1 zijn nog niet gemaakt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Quebec weigert financiële injectie voor ‘spookrace’ in Canada