Het laatste formule 1 nieuws

Race-engineer moest veel uitleggen: 'Max had nul kennis'

Race-engineer moest veel uitleggen: ‘Max had nul kennis’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toen Max Verstappen begon bij Toro Rosso, had zijn race engineer veel werk voor de boeg om de Nederlander klaar te stomen voor de Formule 1. Volgens Xevi Pujolar had Verstappen namelijk weinig kennis van de sport, maar leerde hij ondertussen ook heel erg snel.

Een Formule 1-coureur moet veel weten over de sport om goed te kunnen presteren. Dat kan nogal overweldigend zijn, helemaal wanneer je pas zeventien jaar oud bent. Xevi Pujolar, de voormalig race engineer van Max Verstappen bij Toro Rosso, had dan ook veel werk voor de boeg met zijn nieuwe pupil in de fabriek van het team.

Volgens de Spanjaard was dat ook zeker nodig. “Het begon met informatie over de sessies tijdens een raceweekend en wat we daarin verwachten tot het uitleggen over het opbouwen van een weekend. Hij had nul kennis, dus we hebben heel veel gepraat” , vertelt de engineer aan De Volkskrant . Een spons van kennis

De race-engineer van de jonge Nederlander was daarentegen ook verbaasd over hoe snel Verstappen alles kon absorberen. “Soms dacht ik dat hij echt op zou zijn. Je zag aan zijn gezicht dat hij moe was, maar zelfs dan bleef hij nog alles absorberen. Want daarna gingen we dingen testen en vroeg hij meteen heel direct naar dingen die we hadden besproken” , vervolgt Pujolar.

Het tweetal heeft niet alleen in de fabriek van Toro Rosso en tijdens raceweekenden veel tijd met elkaar doorgebracht, ook daarbuiten heeft Pujolar tijd genomen om een band om te bouwen met de coureur. “Ik wilde de echte Max leren kennen. Het kost wat tijd, maar je weet soms beter hoe een coureur zich zal gedragen op het circuit, als je hem ook buiten het circuit kent. Je moet hem begrijpen” , concludeert hij.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Race-engineer moest veel uitleggen: ‘Max had nul kennis’