Het laatste formule 1 nieuws

Racetalent Robert (15) uit Eerbeek verdient plaats in het team van Jacques Villeneuve

Racetalent Robert (15) uit Eerbeek verdient plaats in het team van Jacques Villeneuve

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

PREMIUM Robert de Haan krijgt komend jaar de kans om in de Formule 4 te racen. © S. Nesly Op het circuit van Magny-Cours troefde De Haan (15) liefst zeventig concurrenten af. De verschillen waren minimaal. De grootste rivaal strandde op tweeduizendste van een seconde van De Haan, die na een afvalrace van drie heats de hoogste trede van het podium kon bestijgen. De omstandigheden waren listig. In de ochtend regende het, de beslissende manches werden verreden op een opdrogende baan.

,,Dit is natuurlijk heel mooi’’, reageerde De Haan. ,,Een heel seizoen in de Formule 4 ondersteund, ongelooflijk. Ik wist op een gegeven moment wel dat ik de finale zou halen, maar of ik zou winnen was maar de vraag. Het zat zo dicht bij elkaar.”

Het talentenprogramma van Feed Racing is een initiatief van de Canadese oud-Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve en de Franse autocoureur Patrick Lemarié. Zij willen met hun programma jonge coureurs een kans geven in de formuleracerij. ,,Echt supergaaf dat ik eraan mee heb kunnen doen”, stelt De Haan. ,,Ik denk dat de formule-auto’s mij wel liggen.’’ Nog even dit…

Wij zijn er voor iedereen die zich betrokken voelt bij onze regio. Wil jij ook graag weten wat er bij ons speelt en wat dat voor jou betekent? Onze verslaggevers zijn de oren en ogen van de regio en staan midden tussen de mensen. Hierdoor zijn wij in staat je het allerbeste regionale nieuws te brengen zonder poespas, maar altijd met fatsoen. Maar je kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor betrouwbaar (inter)nationaal nieuws, sport en entertainment. Wat je bij ons leest, ziet of hoort, dat mag je raken.

Je leest de Stentor al voor 1,20 per week. Play

Lees het hele artikel op de volgende pagina Racetalent Robert (15) uit Eerbeek verdient plaats in het team van Jacques Villeneuve