Het laatste formule 1 nieuws

Racetalent Van Kalmthout (20) laat Formule 1 schieten: "In Amerika meer kansen"

Racetalent Van Kalmthout (20) laat Formule 1 schieten: “In Amerika meer kansen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

F1 vs. IndyCar De naam Rinus van Kalmthout zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar de 20-jarige coureur timmert wel hard aan de weg om een grote naam te worden in de racewereld. Met name in Amerika heeft hij zijn visitekaartje inmiddels afgegeven in de IndyCar, maar zien we hem ooit nog eens in de Formule 1?

Max Verstappen is op dit moment de enige Nederlander in de koningsklasse van de autosport, maar er zijn nog meer landgenoten met talent. Zo hebben we bijvoorbeeld Nyck de Vries (Formule E) , maar ook van Kalmthout, die actief is in de Amerikaanse IndyCar Series. De 20-jarige coureur uit Hoofddorp heeft inmiddels naam gemaakt in de tegenhanger van de Formule 1, waar hij op Road America één van de mooiste inhaalacties van het jaar liet zien. “Are you kidding me? That’s a rookie on the Indy 500 champ”, zo klonk het. Maar hoe vindt Van Kalmthout dat de IndyCar zich verhoudt tot de Formule 1 en waagt hij ooit nog eens de overstap?

Artikel gaat verder onder video De IndyCar is in Nederland nog lang niet zo populair als de Formule 1, maar volgens Van Kalmthout is het niveau minimaal gelijkwaardig. “Misschien is het in de IndyCar nog wel iets moeilijker om te winnen, omdat alle auto’s gelijk zijn”, zo vertelt hij in een exclusief interview met Motorsport.com. “Kijk, in de Formule 1 rijdt Lewis Hamilton een voorsprong van 30 seconden bij elkaar. Dat is natuurlijk superknap en daar heb ik ook veel respect voor, maar hij doet het wel met een hele goede auto.” Zou Van Kalmthout hetzelfde kunnen als hij in de Formule 1 zou rijden? “Je moet het eerst doen om het zeker te weten, maar ik denk wel dat ik over het talent beschik om – met een goed team – vooraan mee te kunnen doen in de Formule 1.”

Maar waarom rijdt hij dan in de IndyCar in plaats van in de koningsklasse van de autosport? “Nou, die keuze heb ik een paar jaar geleden gemaakt. In de Formule 1 heb je toch mensen die gewoon […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Racetalent Van Kalmthout (20) laat Formule 1 schieten: “In Amerika meer kansen”