Het laatste formule 1 nieuws

Raceteam TU/e strijdt voor eerste plaats in Barcelona

Raceteam TU/e strijdt voor eerste plaats in Barcelona

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het raceteam van de TU/e University Racing Eindhoven (URE), strijdt in Barcelona om de eerste plek in de autonome klasse van de Formula Student competitie.

In die raceklasse racen elektrisch aangedreven racewagens met elkaar om de eerste plaats. Een coureur ontbreekt: de wagens hebben alleen een aan- en uitknop. Het racen moeten ze zelf doen

Gubbels, teammanager van URE laat weten uit te kijken naar de race. “Natuurlijk gaan we voor de eerste plek. Het zou toch prachtig zijn als onze autonome racewagen tijdens zijn eerste race meteen wint, zoals Max Verstappen op hetzelfde circuit zijn eerste Formule 1-race won in zijn toenmalige nieuwe bolide. We willen winnen en ik denk zeker dat dat kan.”

De auto’s van de veertien deelnemende studententeams nemen het niet in een directe race tegen elkaar op. Om de beurt maken ze gebruik van het circuit. De bolide die de snelste tijden noteert, en ook op andere punten hoog scoort, wint de race. Zo is niet alleen de race zelfbelangrijk maar wordt URE ook beoordeeld op het ontwerpproces.

Brein en ledematen
Om uiteindelijk te winnen, moet het team ‘pionieren’, laat Gubbels weten. “De systemen werken afzonderlijk van elkaar bijvoorbeeld vaak prima, maar het vinden van de juiste samenhang tussen de hard- en software is een lastige klus. De sensoren en camera’s zijn de ogen van de auto, het softwarepakket is het brein van de wagen en de stuuractuator en motoren de ledematen.”

Het is niet eenvoudig al die verschillende elementen goed met elkaar te laten samenwerken. “Alles moet perfect op elkaar zijn afgesteld”, zegt Gubbels. “Wanneer er ook maar een fractie van een seconde vertraging in zit, kan dit al veel tijd kosten. We hebben het afgelopen jaar hard aan de wagen gewerkt en hopen de resultaten in Barcelona te kunnen tonen.”

Opmerkingen? Mail ons!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Raceteam TU/e strijdt voor eerste plaats in Barcelona